Juniorhold udraderer Serie 1, klar til oprykningskamp

På papiret var juniorholdet undertippet, da Læseforeningens fjerdehold d. 21 marts skulle spille sidste og afgørende kamp i Serie 1. Helt konkret lød den forventede score imod Nyborgs andethold på 3,08 ud af 8 – men i realiteten skulle styrkeforholdet snart vise sig at være en helt anden.

Alle otte spillere på LF4 var under 15 år, så det var et vaskeægte juniorhold, som skulle bide skeer med et hold fra Østfyn, hvor gennemsnitsalderen var mere end tre gange så høj. Formand Lars Munk Jensen var på pletten, og følgende artikel er skrevet ud fra hans observationer undervejs.

LF4 fik en gave fra start – Nyborg 2 stillede op uden 8. bræt, så inden urene overhovedet blev startet, så kunne Charlie Vo bringe holdet på 1-0. Næste mand til at hive en lynhurtig sejr var Johannes Juel Kjeldsen, som på tredjebrættet vandt på blot 13 træk efter han fandt en manøvre, der vandt en dronning for et tårn. 2-0.

Den gode stime fortsatte. Ludvig Bjerg spillede et flot parti og vandt sin modstanders dronning via en afdækkerskak. Til gengæld stod Sofus Storm Bernicken uheldigt ud af åbningen og inden længe var han nede med en kvalitet. Men han kæmpede bravt og inden Lars havde fået kigget sig om, så var Sofus selv foran (!) med en kvalitet. Det var nok til at sikre sejren, så holdet nu var foran med hele 4-0.

På andenbrættet stod Leia Andries længe bedst, men hun havde svært ved at finde den afgørende gevinst, så hun måtte tage til takke med en remis. Buster Hultin Fyhn stod fænomenalt ud af åbningen. Modstanderen havde parkeret bussen og placeret alle sine brikker på de to bagerste rækker, men Buster havde lidt svært ved at knække den lukkede stilling, så til sidst endte det også med en halv, så stillingen stod 5-1 til os.

Christian Killerich Andresen sad på fjerdebrættet i en positionel stilling, der måske havde en smule fordel i sig. Efter at have kæmpet bravt og længe trak han sig omsider sejrrigt ud af opgøret. 6-1 til juniorerne.

På førstebrættet sad Noah Skotte Frydendahl, som har fået for vane at give sine modstandere gode stillinger, hvorpå han fuldstændig krøller dem sammen. Hvorvidt det er med vilje eller ej, skal skribenten ikke gøre sig klog på, men til denne holdkamp fik modstanderen foræret en bonde. Den bette bonde fik modstanderen ikke lov at hygge sig over længe, eftersom Noah fik tilbageerobret nok materiale til at omsætte pointet stensikkert.

7-1 troede vi kampen endte. Men så tjekkede formanden lige Nyborgs styrkeliste efter, og minsandten om ikke Nyborg 2 havde fejlopstillet en spiller, hvorfor det endelige resultat landede på 7½-½.

Disse bøllebank betød, at LF4 endte med at vinde Serie 1 overbevisende med hele 6 brætpoint ned til lokalrivalerne fra Frem 4. Nu venter en oprykningskamp imod Tårnet, som landede på femtepladsen i Fynsserien. Spilledato er ikke fastlagt endnu.

Skulle læseren mod forventning have overset det, så vandt LF3 stik mod forventning også Fynsserien i går. Læs om den bedrift her.