Læseforeningens Skakklub

Læsehesten nr. 1 - 2003:
14. februar 2003

Læsehesten - Aktivitetskalender - Forsiden

Nyt fra bestyrelsen - Holdturneringen - Pokalturneringen - Kvartfinalen - GP-lyn - Odensemesterskabet - Juleafslutning - Fynsk aktivitetsratingliste - ELO-rating -

Årsskifteturneringen - Indbydelser -


Nyt fra bestyrelsen
Af Palle Halkier Jørgensen
Bestyrelsesmøde den 08.01.2003

Tilstede: Søren, Jakob og Palle
1. Ændring af holdlister:
Følgende spillere har ændret status fra reserve til mulig fast spiller: John Erling Nielsen, Brian E Kristiansen, Erik Mathiesen
2. Årsskifteturneringen:
Præmierne er blevet fastsat.
3. Klubturnering forår 2003:
Betækningstiden blev fastsat til to timer til fyrre træk og en halv time til resten
Op- og nedrykningsregler blev diskuteret med henblik på ændring af fremgangsmåden. Afgørelsen blev udskudt til næste bestyrelsesmøde.
4. Til orientering:
Niels Erik Nielsen fra Frem foreslog, at Stormatchen spilles lørdag, den 29. marts.
Foredrag med Peter Heine Nielsen i samarbejde med OS. Forslag om mulig artikel i Ugeavisen, Fyns Stiftstidende. Alle skoleskakspillere skal indbydes til arrangementet.
Elsa er stoppet som daglig leder af Brugerhuset pr. 1/1, hendes afløser er fundet.
Oprettelse af vandrepokal til årets Læsedreng, første udnævnelse sker på generalforsamlingen 2003.
Forslag om pokaler og bogpræmier i stedet for pengepræmier ifm. turneringer.
Foredrag og træningssamlinger med IM Steffen Pedersen blev foreslået og behandles på næste bestyrelsesmøde.

Top

Holdturneringen
Silkeborg - Læseforeningen 1
af Carsten Bank Friis
Efter den gode start med 2 sejre, så håbede vi på endnu en sejr - der rykker jo 3 ned - så vi skal jo holde 3 hold bag os!
Lad os tage kampen bræt for bræt:
Per fik snydt Carsten i åbningen med en anderledes trækfølge end normalt, og pludselig havde Per en stilling som Carsten kan lide - en merbonde!
Carsten havde ikke megen kompensation, men pludselig var der et bondefremstød, der gav en hel del rusk, Per valgte at give en officer, for et par bønder, hvoraf den ene kom helt frem til d3. I et vildt tidnødsdrama - 1 minut til hver til små 10 træk - havde Per chancen, men i stedet blev det Carsten, der vandt yderligere en kvalitet, men da stillingen var kraftigt lukket af alle Pers bønder, så var det ikke så let. Tårnet blev ofret tilbage, og en smart manøvre ga et tårnslutspil med 3 bønder i overskud, men de fleste bønder var dog ret svage. Men efter ca. 5 timer og 3 kvarter lykkedes det for Carsten at vinde.
Torben fik stille og roligt en lille fordel, men desværre undervurderede han et af modstanderens træk og måtte nøjes med remis.
Michael fik en lille fordel med de hvide brikker, men ved overgangen til slutspillet begyndte fordelen at tippe over, men heldigvis holdt Michael slutspillet.
Robert kom under pres, men da Steen - ukorrekt, men det så rigtigt godt ud - ofrede en officer, så havde Robert chancen for at komme ind i spillet igen, men han forsvarede sig forkert og så var det hurtigt slut.
Jørn spillede det mest fuldendte parti, Jack kom aldrig ind i partiet, han blev holdt i Jørns stramme positionelle greb.
Martin spillede ikke specielt godt, men hans modstander brugte for meget tid og tilbød remis i en bedre stilling, men Martin er hård, så han afslog og fuppede sin modstander til endnu en gevinst - imponerende!
Jannick spillede et rimeligt kedeligt parti, han afslog remis, men måtte ret hurtigt sande, at der ikke var mere end remis i stillingen.
Mads spillede yderst interessant, men pludselig kom hans modstander til at stå bedst, men han havde også brugt for meget tid, så Mads fik chancer, og pludselig blev disse chancer lidt for gode. Afviklingen endte med at give Mads en officer, men Peters brikker var meget aktive og til sidst måtte mads lade sig nøje med det halve.

Enkeltresultaterne


Læseforeningen 1 - Nørresundby
af Robert Vollertsen

Den 12. januar mødte førsteholdet Nørresundby på hjemmebane. Nordjyderne var helt klart favoritter, men vi regnede med - eller måske rettere håbede på - at kunne spille lige op med dem. Det så også rigtig godt ud lige fra starten.
Per fik ret hurtig en god stilling mod Eric Bentzen, som ikke var helt tilfreds med sin åbning. Men Eric er jo bekendt ret giftig, og Per havde ikke noget imod, at det blev remis ved trækgentagelse.
Robert havde lige som sidste gang hvid gang mod Jens Jørgen Christiansen, og det blev lidt af en åbningsduel. I midtspillet så det ud, som om Jens Jørgens løber på d3 ville sikre sort fordelen, men Robert fik til gengæld et tårn ind på syvende række. Begge parter var glade for at gå over i et lige slutspil og enedes ret hurtigt om at ryge fredspiben.
Nu havde vi allerede taget to remisser med de hvide brikker, og man kunne frygte, at vi på den måde havde givet Nørresundby en fordel. Men så viste Torben endnu en gang, at han er en rigtig solid spiller. Jørgen Jørgensen fik ikke lagt tilstrækkelig pres på hans stilling, og så forsvandt såvel initiativet som lysten til at fortsætte.
Martin var den næste, som var færdig. Inden kampen havde han scoret imponerende hundrede procent i elleve kampe for førsteholdet. Desværre må enhver serie jo ende på et eller andet tidspunkt. Men dette tidspunkt var heldigvis ikke kommet endnu! Selv om Henrik Willumsen helt klar havde forstået åbningen bedst, fik Martin mest ud af midtspillet. Henrik ofrede en kvalitet, men måtte så erkende, at han havde overset et ret simpelt forsvarstræk. Han prøvede, at holde liv i angrebet, men fandt ikke den kritiske variant. Martin forsvarede sig fornuftig og høstede pointet som sædvanlig i sikker stil.
Vi var indtil videre tilfredse med kampens forløb, specielt fordi Jørn udlignede mod John Nielsen og tog endnu en remis. (Undertegnede så desværre ikke så meget til dette parti.)
På de resterende brætter så det dog ikke så lyst ud.
Morten havde overset en aktiv mulighed i midtspillet mod Svend Pedersen og var nød til at forsvare sig resten af partiet. Han tilbød alligevel remis og fik som et ret kontant svar smækket et løberoffer i hovedet. Stillingen faldt snart fra hinanden, og så havde Nørresundby desværre udlignet.
Carsten forsvarede et ret vanskeligt slutspil mod landstræneren for juniorer, Per Andreasen. Carsten var ikke bagud materielt, men desværre havde han en meget svag bonde på dronningefløjen. Dén indkasserede Per efter præcist spil, og det bragte Nørresundby foran.
Michael spillede et underligt parti mod Bent Sørensen. Efter træk 14 måtte Michael give dronningen for to springere og kunne egentlig lige så godt have givet op. Men han fandt noget fusk, og det gav et tårn. Nu var det Bent Sørensens tur til at have en tabt stilling. Han var materielt bagud og havde absolut ingen aktiv mulighed. 4-4 var indenfor vores rækkevidde. Men Bent valgte også meget stædigt at forsvare en håbløs stilling, måske fordi Michael havde gjort det samme. Først så det ud, som om Michael havde styr på begivenhederne, men så gik han helt i baglås. Han tabte samtlige fribønder, og førsteholdet måtte så småt indse, at kampen ikke længere var uafgjort, men tabt.

Selvfølgelig var det et ærgerligt nederlag, men resultatet har objektivt set været fair nok. Selv om Nørresundby på papiret er langt stærkere og har en del mere erfaring, så har vi altså ikke været i nærheden af at få høvl. Før kampen ville vi have været tilfredse med resultatet, og jeg synes, at vi skal fokussere på de resterende tre runder. Næste gang bliver det Kjellerup, og det er nok for begge hold en meget vigtig kamp.

Enkeltresultater


Kjellerup - Læseforeningen 1
af Carsten Bank Friis
Efter 4. rundes lidt unødvendige nederlag skulle der meget gerne en sejr til mod Kjellerup, der inden runden var 1 point foran os, og der ligesom os har klaret sig overraskende godt!
Efter en times tid stod vi ganske pænt rundt omkring. Efter ca. 2 timer kom den første afgørelse, idet Mostrup spillede remis efter at have haft en lille fordel ebbede det ud i lige spil og pointdeling - klar fordel frem for sidste gang, denne gang startede vi med remis med sort! Næste remis lod ikke vente på sig, da Torben spillede remis efter ikke rigtigt at have fået noget me de hvide brikker.
De næste afgørelser kom kort efter hinanden, Carsten spillede remis efter et meget vildt parti, der nu var på vej ind i stille vejr. Morten spillede remis efter flot at have forsøgt i en - for os andre - meget lige stilling, men modstanderen spillede et pænt forsvarsspil. Og så bragte Mads os foran, efter et ret satset åbningsspil, hvor han nok stod lidt ringere, så kom han godt igen - indrømmet - godt hjulpet af modstanderen, men sådan en er jo en væsentlig bestanddel i et skakparti! Men Mads spillede nu også pænt og sluttede af med en meget flot kombination.
I de sidste tre partier stod vi til 2-2½ point. Robert havde snydt sin modstander, der troede, at han havde en skak, så han kunne komme ud af problemerne, men skakken hjalp ikke, der røg alligevel en officer. Efter tidskontrollen havde Robert en officer i overskud for en bonde. Per havde spillet et godt parti, hvor han havde vundet en kvalitet og fortsat havde noget initiativ, men da stillingen var ret lukket, så var det ikke sikkert, at stillingen kunne vindes. Martin fik absolut intet med de hvide brikker, og havde gennem de første 40 træk nok at gøre med at holde stillingen nogenlunde lige, så chancen for fortsat at have maksimum l ret langt væk. Så håbet efter tidskontrollen var en pind til Robert, ½-1 til Per og så forhåbentligt ½ til Martin.
Robert vandt, selv om det tog rimelig lang tid, der var flere der begyndte at tænke på det uheldige sidste tabte parti i kampen mod Nørresundby, men sådan gik det heldigvis ikke. Martin fik overstået tidnøden, stadig med skindet på næsen, men da han herefter satsede på at ville vinde, så begyndte det at gå galt, damerne blev byttet af, og i det afsluttende tårnslutspil, var det helt klart sort, der havde chancerne. Martin tabte en bonde i et forsøg på at afvikle til et bondeslutspil, og i det følgende spillede modsatanderen tårnslutspillet klart bedst, men det er jo også nemmere, når man har en bonde i overskud. Dermed var Martins første nederlag i holdskak i ca. 2 år en realitet - en ret flot serie!!
Pers modstander forsøgte at forbedre sin stilling, men det skulle han ikke have gjort, for pludselig begyndte Pers brikker stille og roligt at arbejde mere effektivt, Per spillede i det hele taget et meget smukt parti og vandt yderst fortjent.

Enkeltresultater

5-3 til os var en god sejr, der bragte os op på 3. pladsen bare 1½ point fra Nørresundby på førstepladsen! Vi begynder nu at kunne skimte en ny sæson i 2. division, men vi er stadig ikke helt sikre.

Stillingen i 2. division

Vi har nu 5½ point ned til SK 68 på 6. pladsen, det burde være nok, men vi mangler stadig både Aalborg og Jetsmark, så intet er sikkert.

Og hvor mange hold rykker der så ned fra 2. division vest? Ja, så må vi se op af:

Stillingen i 1. division efter 5 runder:
1. Helsinge 30½, 2. Skolerne 29½, 3. K41 18½(6), 4. Brønshøj 18½(4), 5. SK 68 18½(3), 6. Århus 17½, 7. Nordre 14½, 8. Sydkysten 12½.
 Sydkysten ligner mere og mere en sikker nedrykker. Der skal næsten et mirakel til i det indbyrdes opgør mod Århus Skakklub, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at forblive i Danmarks bedste række. Sydkysten skal jo foran både Århus og Nordre før, der kan være fire nedrykkere i 2. division vest, og at hente fem point i to kampe virker ikke særligt sandsynligt.

Top

Aabenraa - Læseforeningen 2
af Jens Rasmussen og Mads B Svendsen

Udekamp mod Aabenraa:

Johnny mente, at det var lige hele vejen, så remis var et retfærdigt resultat. Rene blev derimod rimeligt sikkert presset i bund og synkede til sidst. Peter spillede et ganske flot parti, der endte med at modstanderen blev sat mat! Jens spillede både skidegodt og katastrofalt! Jo, han vandt en bonde i 13. træk og fik angreb. Alligevel var han ved at tilbyde remis. Men pludselig så det ikke længere så godt ud på de øvrige brætter, og Jens skulle vinde. Han stillede brikkerne op til angreb, men manglede lige det afgørende træk. Imens havde resultaterne været positive og det stod 4-3 til læsedrengene. Jens kunne nemt have tilbudt remis, men havde fået ind i knolden, at han skulle vinde…. og så tabte han desværre!? Han havde endda muligheden for en forceret remis med evig skak, ak og ve.
Lars havde en fornuftig stilling, men gik galt i byen og tabte. Kurt fik en positionel fordel, ville mere og vandt ganske enkel! Palle stod også udmærket, men så så en mat, der ikke var der, og så sig nødsaget til at ofre et tårn for 2 bønder. Han fik alligevel remis – godt gået! Christian brugte sin tid denne gang… så længe han altså spillede! Modstanderen åd bonden på b7 med sin dame, hvilket Christian ikke syntes om. Christian dækkede vigtige flugtfelter, og da hans springer hoppede til b4, var den straks klar til at fortære modstanderens ”madame” – flot!!
Alt i alt kan vi være tilfreds med 4-4, men som forstås, var det en noget desorienteret referent, der kørte hjem.

Enkeltresultater


Læseforeningen 2 - Haderslev
af Mads B Svendsen
Det var et 2. hold, der for første gang stillede i stærkeste opstilling, der tog imod rækkens nummer to Haderslev. Modstanderne så på forhånd skræmmende ud i toppen og vel egentlig også over resten af linien. Det ville derfor kræve lidt af en kraftpræstation af hver enkelt spiller, hvis opgøret skulle blive tilnærmelsesvist spændende...og det var det faktisk ved at blive.
Først færdig var Lynggård, hvad der egentligt skete ved jeg ikke helt. Pludselig var hans lidt dårligere stilling forvandlet til et nederlag - jeg troede det var remis, indtil den kompetente kampleder skrev det sørgelige resultat på tavlen. Et sted hvor der dog ikke var den store tvivl om udfaldet var i Renés miniature, hvor han med de sorte, udnyttede at hans modstander ikke rigtigt kunne finde ud af hvor skarpt han ville spille; et kontrastød med dronningen og officer og point blev høstet. På brættet under, leverede formstærke Grau en knaldperle af en gevinst! Jeg troede egentligt at hans tidlige bondeoffer var en pludselig indskydelse (læs: jeg troede ikke Peter havde begreb omkring hvad der foregik!), men det viste sig at han faktisk kendte varianten rimelig godt…undskyld Peter. Partiet blev forståeligt gentaget igen og igen i analyselokalet.

Peter Grau - Chr. Nors Andersen (Snuppet fra FSU-bladet og således ikke oprindeligt med i Læsehesten)

Efter denne optur fik Jannick med sit Te7, vores arme ned igen. En overseelse i tidsnøden kostede hele undermunden. Et lidt trist resultat, da åbningen ellers var blevet spillet særdeles fornuftigt, og det indtil dette træk så nogenlunde lyst ud.
Jeg tog en remis efter at have taget teten positionelt. Min tilsyneladende statiske fordel var ikke så statisk alligevel, og remis var vel egentligt ok.
Johnny kom skidt ud af åbningen, men fandt en masse resurser i en positionelt dårligere stilling. Desværre opstod der et tårnslutspil som var vundet…af modstanderen altså. Vi var mange, der faktisk troede at Johnny havde remissen til sidst, men Haderslev-manden viste i analyserne at det hele tiden var vundet – og så var det vel også fair nok, at han vandt.
De to sidste partier endte i tidsnøddramaer. Jens havde noget initiativ i midtspillet, men det forsvandt sammen med en bonde. Slutspillet var noget kompliceret rod, hvor Jens pludselig fik noget aktivitet, men tiden var desværre noget trykkende (40 min vs. 3 min). Tiden svandt desværre ind til ingenting (læs: han tabte på tid), men stillingen var vel heller ikke til mere. Lars Bo grundlagde en god stilling i modstanderens tidsnød, men overså så, at dronningerne pludselig blev byttet af. Nu var de planer han havde haft gang i ikke så smarte mere. Nå, men stillingen var nu bare tæt på lige, desværre fik modstanderen etableret en fribonde som kostede et tårn. Men at etablere sig kræver tid, og til det opståede slutspil (tårn+løber vs. løber+3 sammenhængende bønder), var nu under et minut til Haderslev-manden. Lars Bo kunne ”have spillet svin”, men valgte med sit remistilbud den fynske ”gentlemandvej” – enhver vest for lillebælt havde spillet videre og indkasseret pointet.
3-5 må siges at være et meget retfærdigt resultat - spil og chancer taget i betragtning (fodboldudtryk). Og hvis man ser nærmere på bunden, hvor vi jo befinder os, ser det ikke helt så sort ud, som det kunne.

Enkeltresultater


Nyborg - Læseforeningen 2
af Jens Rasmussen

Kampen mod Nyborg var præget af, at 2. holdet endnu en gang måtte undvære næsten hele toppen.
Lynggård fik lidt initiativ for en bonde, men satte en springer forkert og fik et nul. Johnny var hurtigt bagud med en kvalitet og to bønder og var allerede færdig klokken 13.00. René spillede mod Schmidts hollænder, og pludselig manglede der et tårn og så var også det parti slut. Jens spillede en lukket sicilianer, fik en bonde, men måtte op til tidskontrollen give en kvalitet for lidt angreb. Det endte med tårn, løber og syv bønder mod tårn, løberpar og tre bønder. Jens satsede solidt på forvand-ling - men 17.55 gik det galt og jeg lod ham sætte mig mat! Lars Bo havde ikke rigtig gnisten idag, stillede sig solidt op og tilbød remis. Kurt spillede et godt parti, sluttede med kvalitet over og fik holdets eneste sejr! Christian kom godt igang mod Uffe, men så røg der en løber og senere partiet. Jakob viste storform med en smart midtspils-kombi. Men de to merbønder røg i tårn-slutspillet, da Jakob så sig nødsaget til at undgå en patfælde, som ikke var der. Alt i alt  blev der kæmpet ganske bravt, så vi lever endnu lidt i håbet om at have en redningsplanke, men må erkende at den stille og roligt er ved at smuldre væk. Som holdleder er det lidt frustrerende at samle 2. holdet og bedre er det ikke før de sidste to runder, hvor 1. holdet har henholdsvis et og tre afbud. Desuden skal jeg på grund af 10-kampsreglen passe på med, hvilke reserver jeg tager, sådan at 3. holdet ikke svækkes. Måske skal der nytænkning til omkring holdop-stillinger fra næste sæson. Det kunne måske være en idé, at 1. holdet var 9-10 spillere som holdlederen så udtog efter fordelingsnøgle med planlagt oversidning!?

Enkeltresultater

Top

Læseforeningen 3 - O.S. 1
af Jakob Grauslund, Niels Henrik Cappelen og Robert Vollertsen
Efter en god start med et beskedent nederlag til Nr. Aaby Junior og en meget overraskende remis mod Frem 2, var tiden kommet til at møde et hold, hvor vi på papiret havde en reel chance, selv om Odense 1 unægteligt ankom som storfavoritter.

Først færdig var selvfølgelig Christian. Modstanderen valgte Caro-Kann, hvilket viste sig at være et skidt valg, da Christian er meget stærk med de hvide i denne åbning. Christian gav en bonde i g4-varianten, og modstanderen stillede sig alt for passivt op, hvorefter han slet og ret blev kørt over. 1-0.
Palle kom desværre til at aflevere en officer i åbningen. Han kæmpede godt og længe, men modstanderen lod ham aldrig komme tilbage. 1-1.
Claus kom faktisk til at stå ret godt, men pludselig blev han lidt for svag på de bageste linier, hvilket kostede først lidt materiale og dernæst partiet. Et lidt ærgerligt nederlag. 1-2.
Kurt blev presset i bund med de sorte klodser. Desværre overså han et godt træk, der ville have givet os partiet, og i stedet gik det den gale vej. 1-3.
Brian tabte hurtigt en bonde, men havde masser af modspil for den. Bl.a. fik han en stærk fribonde i e-linien, og den kastede mere og mere materiale af sig, og til sidst havde Brian et vundet tårnslutspil. 2-3.
Jeg selv kom også til at stå skidt i starten. Ivar pressede mig helt ned under baglinien, men pludselig begyndte mine sorte brikker at stå godt. Jeg vandt en officer og senere en kvalitet, og med et tårn i overskud, var slutspillet let vundet.

Ivar Dørup, O.S. - Jakob Grauslund, Læseforeningen 3

3-3.
Altså seks partier og ikke en eneste remis! De kom til gengæld til sidst. Først spillede Søren remis efter et dødt slutspil, hvor han måske havde et par chancer, men altså ikke nok til en hel pind. 3,5-3,5.
Esbens parti var dødt remis de sidste par timer, der blev spillet på det. Men inden da var det ret dramatisk. Først kunne modstanderen have fanget Esbens dame, og derefter overså Esben en forceret gevinst. 4-4.

Det blev en altså en meget intens kamp, der kunne være gået til begge sidder, men som i sidste ende endte med en retfærdig pointdeling.

Enkeltresultater

Top

Nordvestfyn 1 - Læseforeningen 3
af Jakob Grauslund, Niels Henrik Cappelen og Robert Vollertsen
Under velkomsten henviste Nordvestfyns holdleder Anders Berggreen til at vores 2 hold havde samme antal points og havde spillet mod ca. de samme hold i de første 3 runder. Så mon ikke 4-4 ville være et godt bud på kampen. I mit stille sind tænkte jeg, at det ville være et udmærket resultat.
Hvordan gik det så ?
John lavede ret tidligt en mindre fejl mod Viggo Bové og blev kørt over uden at få chancer. Kurt havnede i et slutspil med løber mod springer og 4 spredte bønder til hver. Jeg svingede mellem at bedømme det som i underkanten af remis og direkte tab og i få optimistiske øjeblikke så jeg gevinstvarianter for Kurt. Normalt skulle løberen i sådanne stillinger have en lille fordel, men det blev springeren, der tog hele pointet. Jeg selv havde et omskifteligt parti. Det startede ret uambitiøst fra min side (kedeligt). Det udviklede sig til et tårnslutspil med en fribonde på dronningefløjen. Til gengæld var min kongestilling ikke for god og mine andre bønder spredte og svære at dække. Fribonden blev vekslet til en fribonde i centrum, mine dårlige bønder gik tabt og modstanderen fik også en fribonde. Det afgørende stød kom, da min konge kunne gå i læ bag modstanderens fribonde og samtidig understøtte min egen fribonde og true mat/bonde-forvandling. Havde mod-standeren ikke haft fribonden var det en klassisk remisstilling i tårnsluspil.
Vores lyn-spiller Christian fik hurtigt en god stilling. Det er ofte knald-eller-fald for Christian. Men denne gang var der altså bid.
Brian vandt et flot slutspil med springer mod løber og bønder på begge sider. Det var tæt på remis, men nøjagtig spil (god kombination af opposition og træktvang) tog endelig den afgørende bonde fra modstanderen og resten vandt let.
Søren vadede ind i en frygtelig kombination med valg mellem officerstab eller mat.
Tja, spåmanden Anders Berggreen fik ret. Men det gav altså 4 gode points og ½ matchpoints i kampen for overlevelse i fynsserien.:

Enkeltresultater


Læseforeningen 3 - Fåborg 1
af Jakob Grauslund, Niels Henrik Cappelen og Robert Vollertsen


I femte runde stod Fåborg 1 på programmet. Tredjeholdet var favorit, især set i lyset af de fremragende resultater mod topholdene. Det startede da også ganske fornuftigt, idet vi allerede efter ganske kort tid stod til gevinst på de nederste fem brætter. Jakob vandt en bonde og en kvalitet og havde absolut ingen problemer med at køre sejren hjem. Esben tog det lidt mere afslappet i sit slutspil, selv om han havde vundet en dronning for to springere. Han gav store dele af sin materielle fordel tilbage for at afvikle til et tykt vundet bondeslutspil. Palle havde ikke vundet så meget som en bonde efter åbningen, men der var vist ingen tvivl om, at han stod til gevinst. Modstanderens tandløse drage lå og sov sin hule, mens Palle stillede sine brikker op til angreb. Det kostede ham først en bonde og senere partiet. Brian havde også en pæn fordel, (Var det hele tre officerer for dronningen?) som blev kørt hjem. På bræt fem gik det imidlertid galt. Niels Henrik havde fået lovende angreb, men tabte pludselig et tårn i komplikationerne. Da der ikke var en mat eller alvorlig trussel længere, fik Fåborg også et point. I Lars Bos parti blev der givet en officer for kongebønderne, og partiet var længe rimelig uklar, men Lars Bo fik styr på truslerne mod sin konge og fik lejlighed til at fremhæve hans fordele. Dermed var sejren vor, men på de øvrige brætter så det ikke for godt ud. John var allerede i vanskeligheder i midtspillet, hvor modstanderen havde en hel del aktivitet og opstillede nogle ubehagelige trusler. John kom vist aldrig ovenpå igen og så var det op til Kurt. Han manglede en sund bonde i slutspillet, men fuskede sig i bedste Børsen-stil til modstanderens kvalitet efter en aftrækker. Ligesom Claus plejer, viste Kurt ingen nåde. Der var måske en lille bitte smule kompensation, men Kurt spillede slutspillet med sikker hånd og gjorde sejren på 6-2 perfekt.
Tredjeholdet har spillet en flot sæson indtil videre. Vi ligger på en lun plads lige under toppen og er efter min bedste overbevisning sikret endnu en sæson i Fynsserien.

Enkeltresultater


Assens 2 - Læseforeningen 4
af David Hind
4. holdet i Assens

Efter en kort sightseeing og optankning ved  pølsevognen og på Rådhus-pubben indfandt vi os på Assens' hjemmebane, der ligger i et baglokale til en biograf. Der var nu ikke meget Hollywoodsk storhed over klublokalerne, der er af en størrelse der definitivt udelukker fællesafslutninger. Der er ellers meget hyggeligt i Assens, både i klubben og udenfor - fik jeg nævnt den udmærkede Rådhus-pub, hvor jeg lammetævede Jeppe i Trivial Pursuit, hvorefter han fik lusket sig til at bytte om på vores navne på rekordlisten så Rådhuspubbens klientel nu går rundt og tror Jeppe har klæbehjerne.

Vi havde en idé om at de nok ca. var lige så stærke som os, så kampen var at betragte som et topopgør. Dan Wulff holdt hårdt på at alt andet end en 5-0 sejr var uacceptabelt, hvorefter han satte sig til brættet og spillede remis. Jeppe sørgede for vores første hele point, da han lokkede modstanderen til at komme foran med en kvalitet til gengæld for over de næste få træk at miste de fleste af sine bønder, sin gode stilling og lysten til at spille videre. Jeg vandt fra træk 10 en bonde for ca. hvert 5. træk. På et tidspunkt vandt jeg en kvalitet, hvorefter modstanderen gav op uden egentlig at være i matfare. Så stod der 2½-½ til os. Desværre lavede Peter Madsen ca. samtidig en fatal fejlberegning af en afbytningsserie, der kostede ham et tårn og senere partiet. "Hellere tårnløs end pikløs", som  Assens' holdleder følsomt bemærkede. Jeg tror nok, uden at være helt sikker, det var et forsøg på at opmuntre os. Peter Frank havde stået lige med sin modstander i lang, lang tid, men ærgeligt nok tabte han i sidste ende så det endelige resultat blev 2½-2½. Selvfølgelig burde vi have vundet, men Assens er klart et af rækkens stærkere hold, så på en rigtig dårlig dag kunne vi måske ligefrem have tabt til dem.

Enkeltresultater


Læseforeningen 4 - Nr. Åby 5
af David Hind
Jeg vidste på forhånd ikke andet om Nr.Åby end at de sikkert ikke var særlig gamle. Det var de heller ikke. Chaufføren så dog ud til at være over 18.
Det endte med at blive en ret spændende match. Nr.Åby kom foran 0-1 da Peter Madsens modstander rokerede langt og smed en hel masse bønder frem efter ham. Det var lidt ligesom den film hvor der lander en meteor ude i havet og sender en flodbølge ind over New York. Hvad skal man stille op mod den slags?
Afslutningerne på mit og Villys parti hang sammen på den måde at Villys modstander havde så travlt med at håne min modstanders slutspilteknik (den var virkelig heller ikke for god) at han dybt ukoncentreret forærede Villy muligheden for at sætte ham mat, og det skulle han jo ikke have gjort. Villy havde ellers efter en kanon åbning været nede med to officerer. 2 points til os på et halvt minut!
Jeppe tabte efter at have angrebet på dronningefløjen i en stilling der mest mindede om en abstrakt fremstilling af en gryde spaghetti i kog. Hun var altså også urimeligt snedig.
Så var det op til Peter Frank og modstander hvad kampens resultat skulle blive. Efter modstanderen havde lagt ud med en åbning der i en bedre og mere retfærdig verden ville være endt med matsætning efter 10-15 træk, trak det længere og længere ud, og de endte i en stilling jeg nødig vil mene noget om. Det så lige ud, men der var mange muligheder og faldgruber for begge parter. Tårn, løber, springer og tre bønder til hver. Hvad værre var havde Peter Frank 7 minutter og modstanderen 1.12 time! Jeg havde afskrevet ham på daværende tidspunkt. Få sekunder senere var Peter Frank kommet foran med to bønder og havde byttet de
lette officerer af - måske kunne det lade sig gøre alligevel? Jeg gik ud en tur og snakkede med Peter Madsen, vi troede Peter Frank havde glemt at vi kun havde 2 timers betænkningstid. Der så nemlig ikke ud til at være særlig meget at betænke sig på, men han sad og tænkte så det bragede i stedet for bare at få det overstået. Med 2.40 minutter tilbage havde Peter Frank fået byttet en bonde af, og med et minut og otte sekunder havde modstanderen kun kongen tilbage mod et tårn og en
bonde. Med 31 sekunder tilbage opgav modstanderen, og vores førstebræt kunne med god samvittighed tørre sveden af panden. Retfærdigheden sejrede ad omveje til sidst og 4.holdet vandt 3-2 over Nr.Åby.

Enkeltresultater


Læseforenigen 4 - Søhus 2
af Jeppe Jørgensen
Vores hold scorede 5-0 mod Søhus 2, så det kunne ikke have været bedre. Men undervejs så det skidt ud. Brian og jeg var faktisk de eneste der stod godt.
Dan, Villy og Peter stod faktisk til tab!! Men således lykkedes det vores hold, at vinde på alle brætter:

Brian lagde hårdt ud, og spillede sig hurtigt ind i en god stilling med mange muligheder. Dog lykkedes det ikke Brian at vinde noget matriale før slutspillet, hvor han spillede nogle bønder fra modstanderen. Disse var nok til sikre sejren.
Helt anderledes gik det for Dan, der lagde temmeligt slapt ud med at miste en officer tidligt i partiet. Men Dan vågnede op i midtspillet og snuppede et par bønder fra sin modstander. Senere vandt han en kvalitet, og dermed var han sikret gevinst.
Jeg kom godt fra åbningen fordi min modstander slog en bonde der gennem en kombination på f7 blev vundet tilbage. Dette sikrede mig en rigtig behagelig stilling, som jeg spillede hjem.
Peter sov også i åbningspillet, og vågnede heller ikke før modstanderen havde frarøvet ham en officer! Men Peter spillede derefter hamrende godt, og vandt officeren tilbage. Herefter spillede han stille og roligt gevinsten hjem.
Villy spillede det mest interessante parti af alle. Han mistede hurtigt et tårn, da modstander satte ham i skak med en springer!! Villy havde desværre ingen modtrusler, og kunne heller ikke slå springeren igen. Modstanderen havde hurtigt efter gang i et knusende angreb, og da Villy indså at der intet var at stille op imod det stablede han selv et angreb på benene ( Dette kostede ham meget dyrt sådan at ignore et så stærkt angreb). Efter at modstanderen havde gennemført sit angreb, havde Villy fået mobiliseret sine sidste officerer så godt, at han nemt vandt mere end det tabte tilbage. Villy knuste simpelthen sin modstander efter at have mistet tårn, løber og flere bønder. Efter partiet roste jeg Villy, idet jeg synes det var flot reddet med en ruinstilling. Villy´s egen kommentar var " Jeg spillede det teoretisk korrekt" Det ved jeg ikke, men Villy spillede faktisk godt og taktisk.

Enkeltresultater

Top
Pokalturneringen
af Carsten Bank Friis
Midtfyn:
1. rundes mest sindsoprivende for førsteholdet var køreturen frem og tilbage, for vi fik unægteligt set lidt af hvert!
Vi trak desværre Nordvestfyn 2, og da vi mødte op med halvdelen af samtlige mesterspillere, så ville vi gerne have haft et andet hold - f.eks. Sydøstfyn 1, der hverken havde Borbjerggaard, Rath eller Nordenbæk med... (da vi gik så det ud til, at de ville gå videre, men de havde nu også trukket stævnets formodede svageste hold - Nyborg 4).
Med ca. 400-500 mere i rating på samtlige brætter var vi megafavoritter, og der gik da heller ikke længe, inden det så rigtigt godt ud over hele linien. Først færdig var Mads, der vandt efter ca. 1 time og 20 minutter. På det tidspunkt stod vi materielt eller positionelt (nogle steder både materielt eller positionelt!) bedst alle steder, så det var kun et spørgsmål om tid inden pointene indløb. Først vandt Robert, så Carsten og til sidst - efter små 3 timer Torben, så sejren blev den ventede sejr på 4-0:
 
 
Nordvestfyn 2 Læseforeningen 1
0
4
1.
Bent Jørgensen Carsten Bank Friis
0
1
2.
Jørgen Mikkelsen Torben Østergreen-Johansen
0
1
3.
Brian Lorenzen Robert Vollertsen
0
1
4.
Renny Carlsen Mads B Svendsen
0
1

Øvrige resultater fra Midtfyn:
Nyborg 4 - Sydøstfyn 0-4
Nyborg 2 - Frem 3 1½-2½
Nr. Åby 2 - Midtfyn 3-1

I Nyborg var værternes førstehold og Læseforeningen 2 de helt store favoritter.
Læseforeningen 2 trak Vejle-Allested og vandt lige så stort som forventet:
 
 
Vejle-Allested Læseforeningen 2
0
4
1.
Kaj Pedersen Martin Skov Jakobsen
0
1
2.
Erik Christiansen Jannick B Skow
0
1
3.
Jens Jensen Johnny Holler Johansen
0
1
4.
K Kristiansen Jens Rasmussen
0
1

Øvrige resultater fra Nyborg:

Nyborg 1 - Søndersø 3 4-0
Frem 5 - Frem 4 1-3
Søhus - Nyborg 5 3½-½

I Frem havde vi Læseforeningen 3 med. Tredjeholdet som vel selv var et midterhold, trak et andet midterhold, nemlig Nyborg 3, på papiret var Læseforeningen vel små favoritter, men den gik altså ikke, efter 2-2 røg Læseforeningen 3 ud i lynomkamp:
 
 
Nyborg 3 Læseforeningen 3
2
2
1.
Uffe Pedersen Kurt Ploug
½
½
2.
Jimmy Sørensen Niels Henrik Cappelen
0
1
3.
Erik Arnfast Christian Winther
1
0
4.
Anders Jensen Brian Kristiansen
½
½
 
Læseforeningen 3 Nyborg 3 
 0 
 4 
1.
Kurt Ploug Uffe Pedersen
0
1
2.
Niels Henrik Cappelen Jimmy Sørensen
0
1
3.
Christian Winther Erik Arnfast
0
1
4.
Brian Kristiansen Anders Jensen
0
1

Øvrige resultater i Frem:

Fiber - Frem 6 3½-½
Frem 1 - Nr. Åby 3 3-1
Indslev 1 - Søndersø 2 1-3

Resultater fra Nr. Åby:
Frem 2 - Nordvestfyn 1 4-0
Nr. Åby 1 - Indslev 2 2½-1½
Nr. Åby 4 - Søndersø 1 1½-2½

2. runde:

Mandag 20. januar spillede Læseforeningen 4 i Søhus, de fleste hold er jo på dette tidspunkt ved at være rimeligt gode, så chancen for at gå videre er jo ikke så så stor!
Lodtrækningen gav Frem 2 og her må 2 remiser siges at være et pænt resultat, men naturligvis ikke nok til at gå videre.
 
 
Læseforeningen 4 Frem 2
1
3
1.
Palle Halkier Jørgensen Per Arnt Rasmussen
½
1
2.
Jakob Grauslund Michael Jensen
½
1
3.
Karl Aage Thomsen Jesper Bruun
0
1
4.
Søren Kristiansen Jørn B Andersen
0
1

Den anden afdeling var henlagt til Skakklubben Fiber, hvor Læseforeningen 1 og 2 havde kvalificeret sig. Lodtrækningen gav 2 kampe, hvor begge vores hold var pæne favoritter, nemlig Læseforeningen 1 mod Nr. Åby 1 og Læseforeningen 2 mod Frem 4.

Kampen mellem Læseforeningen 1 og Nr. Åby 1 blev en lidt rodet affære. Carsten og Martin spillede helt ens i åbningen, først til at afvige var Carsten, men det skulle vise sig, at det var en forkert plan, så ret hurtigt kom Martin til at stå bedre. Torben udlignede hurtigt med de sorte brikker. Michael fik ret hurtigt pres. Moestrup fik problemer mod Maries Moragambit, og ret hurtigt bliver han nødt til at give damen for tårn og løber.
Carsten får et remistilbud af Martin, hvilket han hurtigt accepterer, da Martin helt klart har de bedste chancer, men man får jo også lidt på navnet... ½-½
I mellemtiden er både Michael og Torben begyndt at stå bedst. Kort tid efter har Michael fået overspillet sin modstander totalt 1½-½. Moestrup er så småt begyndt at stå ganske udmærket, Torbens ser også ud til at være et spørgsmål om tid, og gevinsten sikres via et "tårnoffer" (giver mat hvis det slås) og så bryder Carsten helt sammen 2½-½ og vi er videre. Moestrup der havde klart bedst tid begynder nu at bruge megen tid til nogle lidt tvivlsomme træk, og pludselig skifter partiet igen, så det til sidst er Marie der vinder på tid 2½-1½.
 
 
Nr. Åby 1 Læseforeningen 1
1.
Martin Lund Carsten Bank Friis
½
½
2.
Carsten Sørensen Torben Østergreen-Johansen
0
1
3.
Martin Jørgensen Michael D F Sørensen
0
1
4.
Marie Frank-Nielsen Jørn Moestrup
1
0

Hvis førsteholdets kamp var rodet, så var det småting i forhold til andetholdets kamp! Martin fik hurtigt fat i Allans underlige åbningsspil og meget hurtigt vandt han 1-0. Jannick havde ikke meget, men dog lidt pres med de hvide klodser. Johnny stod ret lige. Jens vandt ret hurtigt en bonde og havde samtidig en del initiativ. MEN kampen var slet ikke fædig endnu. Johnnys modstander fik sat et kraftigt angreb ind, som gik rent ind 1-1. Jannick havde et godt angreb, men kom så lige til at stille en officer helt forkert, heldigvis var der noget, der lignte kompensation, så et remistilbud blev modtaget. 1½-1½. Og så var nerverne hos alle ellers på højkant, for kunne Jens nå at vinde med de få minutter han havde tilbage? Der var gode chancer, men til sidst endte det med tårn mod tårn, hvor der blev taget remis, i en stilling hvor Jens havde ca. 10 sekunder tilbage. 2-2.
 
 
Læseforeningen 2 Frem 4
2
2
1.
Martin Skov Jakobsen Allan E Nielsen
1
0
2.
Jannick B Skow Erling Jørgensen
½
½
3.
Johnny Holler Johansen Dan Terkildsen
0
1
4.
Jens Rasmussen Anton Kjeldsen
½
½

Lynomkampen blev heller ikke specielt velspillet. Allan fik en fin stilling mod Martin, men så begyndte Martin efterhånden at vise hvorfor han er fynsmester i lyn, men remis havde nu nok ikke været helt urimeligt... 1-0, Læseforeningen kom på 2-0, da Johnny vandt, men også her var der stor usikkerhed undervejs, 4-6 gange kunne Johnnys modstander have vundet en kvalitet, men gjorde det altså ikke... Nu kunne kampen altså ikke tabes, så selv om Jens tabte var det endnu ikke katastrofalt 2-1, i det sidste parti havde Jannick ikke meget mod Erling, men Jannick havde klart bedst tid, og det var da også tiden der til sidst afgjorde. 3-1.
 
 
Frem 4 Læseforeningen 2
1
3
1.
Allan E Nielsen Martin Skov Jakobsen
0
1
2.
Erling Jørgensen Jannick B Skow
0
1
3.
Dan Terkildsen Johnny Holler Johansen
0
1
4.
Anton Kjeldsen Jens Rasmussen
1
0

Øvrige resultater i Søhus:
Søndersø 1 - Frem 3 2-2 og 0-4
Nr. Åby 2 - Nyborg 1 0-4
Søhus - Sydøstfyn 1½-2½

Øvrige resultater i Fiber:
Søndersø 2 - Frem 1 0-4
Nyborg 3 - Fiber 4-0


Kvartfinalen
af Carsten Bank Friis (1. holdet) og Robert Vollertsen (2. holdet)
Kvartfinalen lagde Frem lokaler til mandag 10. februar.

Følgende 8 hold var kvalificeret: Frem 1, 2 og 3, Læseforeningen 1 og 2, Nyborg 1 og 3, Sydøstfyn.
Sædvanen tro er Læseforeningen 1 gode til at trække gode modstandere, og sådan blev det også, da vi trak Frem 1. På forhånd kunne der forventes en ret lige match. Godt nok spiller vi i 2. division, hvor Frem spiller i 3. division (som de fører), men hvor Frem stort set stillede med brætterne 1-4 på deres divisionshold, stillede vi med 1, 3, 4 og 7. brætterne, lidt stærkere end normalt, da Michael stadig døjer med sin sygdom, så han denne aften blev erstattet af Morten, så vi fik en enkelt lige mand fra divisionsholdet med mod vores normale ulige hold!
Ret hurtigt så det ud til, at matchen godt kunne blive ret entydig, da det ikke ville være helt utænkelig, at hvid ville gå hen og vinde 4-0! John gav en bonde i åbningen mod Carsten (hvid), der NATURLIGVIS tog imod GAVEN!! Bonden gav nu John en hel del spil, men da Carsten spillede det rimeligt præcist, så det efterhånden ud til at Carsten ville trække det længste strå. På bræt 2 røg Torben direkte ind i en af Kims åbningsforberedelser, hvilket er rimeligt nemt, da Kim har styr på ret mange åbninger! Det viste sig hurtigt på tiden, da Kim stort set trak a tempo, medens Torben måtte i boksen mange gange, efterfølgende fortalte Kim, at det var i træk 10 at Torben var gået galt i byen! På bræt 3 stod Morten mega aktivt med fine chancer. På bræt 4 kom Moestrup aldrig ind i kampen, det var kun et spørgsmål om han eventuelt ville overleve Toms pres.
Og det gjorde Jørn ikke, for han var den første, der måtte ned med nakken efter en smart kombinatorisk afvikling. 0-1
Torben kæmpede længe, men Kim havde simpelthen for meget med hjemmefra (læs: super stilling!!), og for tilskuerne var det egentligt kun et spørgsmål om tid inden stillingen brød sammen - og det gjorde den! 0-2
Ja, så var der kun en vej: SEJR i de 2 resterende partier!
På bræt et så det bedre og bedre ud, Carsten beholdt bonden og fik efterhånden pres mod Johns konge, og i en kritisk stilling spillede John helt forkert og tabte en officer. 1-2.
Morten brugte desværre en hel del tid på at finde ud af sin stilling, og da han ikke valgte den rigtige plan, så begyndte det at gå ned ad bakke for ham - efteranalyserne viste en trækfølge, der ville have givet Martin mere end almindeligt store problemer - Morten ofrede en officer, hvilket sikkert var den bedste chance, men det var ikke godt nok. Til sidst endte de i en stilling med løber og 2 bønder til Morten mod Martins tårn og 2 bønder, i sig selv yderst kritiskt, men hov jeg glemte da vist lige at fortælle, at Morten her havde 59 sekunder tilbage mod Martins 6 minutter, OG Morten skal jo vinde!! Morten vandt ikke, men hvordan han bar sig af med at få remis, ja det må guderne vide - eller muligvis Martin...

Enkeltresultaterne:
 
 
Frem 1 Læseforeningen 1
1.
John Rendboe Carsten Bank Friis
0
1
2.
Kim Skaanning Torben Østergreen-Johansen
1
0
3.
Martin Lind Mortensen Morten Topholm Rud
½
½
4.
Tom Frantsen Jørn Moestrup
1
0

Inden runden havde andetholdet store problemer. Martin, som også er holdleder, flyttede jo for ikke så længe siden til Århus, og Jannick var stadigvæk på skiferie. Heldigvis rådede andetholdet med Mads og Robert over to stærke reserver. Lodtrækningen var forholdsvis god. Vi skulle spille mod Frem in Black og forventede en ret lige match. På bræt tre gik det imidlertid ret hurtigt galt for Johnny. Jesper Bruun vandt en bonde i åbningen og én mere i midtspillet. Jesper havde tilmed initiativet, og Johnny bemærkede undervejs, at vi nok hellere burde satse på at få point på de øvrige brætter.
På bræt et fik Robert en klar fordel i slutspillet mod Per Arnt. Flere tilstedeværende vurderede dog stillingen som lige og spurgte, om det ikke snart var på sin plads at tage remis. Det havde Robert absolut ingen forståelse for: Per Arnt havde en dårlig løber og to fremskudte - læs: svage - bønder, og Roberts konge kunne trænge ind i den hvide stilling. Det tog da heller ikke ret lang tid, før Per Arnt syntes, at stillingen var blevet tilstrækkelig håbløs til at give op.
Pludselig kom Johnny ind i analyselokalet og kunne berette, at han havde holdt et helt håbløst tårnslutspil remis. Det var rigtig flot kæmpet!
På dette tidspunkt så det allerede meget godt ud for andetholdet.
På bræt to havde Mads nemlig også spillet sig til en pæn fordel. Mads havde måske ikke fået det helt store ud af åbningen, men til gengæld manglede Michael en effektiv plan i midtspillet. Det manglende modspil kostede en bonde og alt for meget tid. Han havde lidt fusk til sidst, men Mads er jo ikke ligefrem kendt for at gå i panik. Han byttede stille og roligt af til et vundet slutspil. Med få sekunder på uret satsede Michael alt... og blev sat mat.
På fjerdebrættet kæmpede Jens bravt mod Brian. Jens havde ikke presset Brian tilstrækkelig i åbningen og var havnet i en lidt passiv stilling. Brian aktiverede sine brikker, og da først bonden røg, var det vanskeligt at finde en remis. Det havde heldigvis ingen betydning, vi havde jo allerede sikret os kvalifikationen til den næste runde.

Enkeltresultaterne:
 
 
Læseforeningen 2 Frem 2
1.
Robert Vollertsen Per Arnt Rasmussen
1
0
2.
Mads B Svendsen Michael Jensen
1
0
3.
Johnny Holler Johansen Jesper Bruun
½
½
4.
Jens Rasmussen Brian Nielsen
0
1

Øvrige resultater:
 
 
Nyborg 3 Sydøstfyn
0
4
1.
Uffe Petersen Lars Borbjerggaard
0
1
2.
Preben Sig Jan Nordenbæk
0
1
3.
Jimmy Sørensen Jeppe Frederiksen
0
1
4.
Erik Arnfast Martin S Hansen
0
1
 
Frem 3 Nyborg 1
 ½ 
1.
Jesper Knudsen Stig Gorm Jensen
0
1
2.
Mathias Meunier John Frederiksen
0
1
3.
Kristoffer Dyrgaard Jørn Schmidt
0
1
4.
Jonas Nilsson Jørgen Hansen
½
½

Top

GP-lyn

af Robert Vollertsen

2. runde:

Anden runde af GP-lyn så endnu en gang et svindende antal deltagere. Jeg hørte en Frem'er spørge, hvad vi har gjort ved vores medlemmer. Jeg måtte trække på skulderne. Hvad har vi gjort ved jeres medlemmer? Undertegnede kan i hvert fald ikke lige umiddelbart mindes om, at vi nogen sinde har været så få. Til gengæld var feltet ret stærk, idet over halvdelen var mesterspillere! Vi blev enige om at spille i én stor gruppe, helt uden de ellers så karakteristiske finalegrupper.

Pierre Dahl fra Søhus stod for aftenens største overraskelser. Han slog såvel Moestrup som Jens og fik en remis mod Martin. Den flotte præstation blev da også belønnet med præmien for den bedste spiller under 1900, selv om Pierre blot har 1430 i rating! Bedst under 1700 blev Karl Aage, og Dan blev den bedste under 1500.
Kampen om topplaceringen var hård. I sidste ende var det blot to point, som adskildte nummer to fra nummer otte! Topplaceringerne var de samme som sidste gang. Robert sikrede sig tredjepladsen, blandt anden ved at vinde et rigtig flot parti mod Lars.(Det skal dog siges, at Lars var lidt uheldig. Han spillede en åbning, som Robert havde forberedt intensivt til OM.)
Igen trak Lars det korte strå i kapløbet om førstepladsen mod Carsten og igen var det indbyrdes parti afgørende. Carsten viste sig at være en ret suveræn vinder. Han var lidt uheldig med at skulle spille mod Moestrup i starten af turneringen. (Moestrup udgik senere. Tja, det er jo også hårdt at skulle rejse til Italien hele tiden, suk!) Men det var så til gengæld også det eneste parti, som Carsten tabte.

Skema

3. runde:

I tredje runde fortsatte den triste tendens. Der var kun tolv deltagere, men til gengæld var feltet ekstrem stærk, idet de otte af dem var mesterspillere. Vi spillede igen i én stor gruppe, men denne gang med dobbelrunde grundet det lave antal spillere.

Palle og Karl Aage kæmpede om, hvem der var bedst under 1700. Karl Aage fik en klar fordel, idet han vandt det indbyrdes opgør 1½-½, men Palle scorede til gengæld langt bedre mod resten af feltet og sikrede sig ratingpræmien.
Tvekampen mellem Jesper Knudsen fra Frem og Jens om ratingpræmien for den bedste spiller under 1900 var langt mindre spændende. Jesper var simpelthen for skarp og scorede hele seks point mere end Jens.
Kampen om topplaceringerne var igen et kapløb mellem tre spillere. Denne gang var det dog Kim Skaanning fra Frem og ikke Robert, som fik tredjepladsen. På andenpladsen kom - og det er han nok lidt træt af at læse igen - Lars. Han havde ellers chancen for at vinde over Carsten i deres første indbyrdes parti, hvor han havde en bonde og initiativet. Men så blev han inspireret af Carstens elendige spil og satte en springer direkte i slag... Carsten slap med skrækken, men det må siges at han i resten af runderne var flyvende: en ratingpræstation på 2640 og +20 i 22 runder har vi vist ikke set før!

Efter tre afdelinger står det fast, at Carsten er klubmester i lyn i år 2003. Han spiller faktisk så lyndende hurtig, at han allerede vandt denne titel i 2002!

Tillykke med klubmesterskabet, Carsten!

Skema

Samlet

Top
Odensemesterskabet
af Robert Vollertsen

Første runde:
Jeg havde hvid mod Jens. Jens spillede Albins Modgambit. Det viste sig at være et fint valg, idet han fik en god stilling i midtspillet. Men så begyndte han at spilde hele tre tempi, selv om vi havde rokeret til hver vores side. Det gav mig rigelig tid til at sætte det afgørende angreb i gang.
Kim vandt en sund bonde mod Johnny. Men til gengæld overså han en smart trækfølge, som gav Johnny mulighed for at presse Kims dronning. Johnny fik
pludselig en meget aktiv stilling, erobrede anden række og truede nogle grimme ting. Kim havde dog tilstrækkelig modangreb til at sikre sig remisen ved evigskak.
John var lidt mere omhyggelig med sin merbonde mod Jørgen og forbedrede sin stilling stille og rolig, indtil han vandt.
Jesper forsvarede sig med Dragen mod Peter og fik et godt slutspil med en merbonde. Men så spillede Jesper for passiv, mens Peter forsvarede sig ihærdig og fik kompensation i form af aktive officerer. Peter havde muligvis endda en gevinst undervejs, men det blev altså remis til sidst.

Anden runde:
Jeg havde sort mod Jesper. Det blev til en teoridiskussion i Skandinavisk. Jesper havde egentlig forberedt sig godt, men han kom til at bytte om på to træk. Det førte til, at jeg vandt to lette for et tårn og en bonde. Få træk senere var Jesper dog nød til at give bonden tilbage for at aktivere sine tårne. Det var nok for mig til at vinde slutspillet, men såvel sort som hvid undlod vist flere gange at spille de bedste træk undervejs.
Tabellen viser, at John vandt over Jens, men jeg havde spillet mit parti mod Jesper forud og så desværre ikke, hvordan og ikke mindst om Jens blev rullet.
Jørgen havde hvid mod Kim, og det blev en ret vild affære. Jørgen ofrede lidt materiale for at få lidt angreb... Tja, lidt og lidt... Først var det en bonde, så en kvalitet og til sidst blev det vist til et helt tårn. Kim tog bare imod og fik hurtig styr på truslerne. Da det hele næsten var overstået, overså begge parter dog en meget spændende mulighed, som kunne havde bragt Kims konge i vanskeligheder.
Peter havde lige vundet Søndersø EMT med 7 af 7 og havde ikke megen lyst til at spille. Det havde Johnny ikke noget imod og partiet endte remis efter nul træk.

Tredje runde:
Jeg havde hvid mod Johnny, som valgte at afslå Dronningegambitten. Nogle af Johnnys officerer kom ikke rigtig med i spil, samtidig med at jeg pressede på kongefløjen.  Johnny prøvede at få et tårn med via femte række, men det kostede materiale og samtidig også partiet.

Robert Vollertsen - Johnny Holler Johansen

Peter prøvede længe at udnytte fordelen af at have hvid mod Jørgen. Det lykkedes ikke rigtig, og stillingen var objektiv set lige. Så skete der dog noget meget overraskende. Jørgen havde flere gange tilbudt remis og var blevet træt af Peters forgæves forsøg. Han ville hjem og gav derfor op. Okay, Jørgen må gøre, som han synes. Men det er forkert at søge fejlen hos Peter, han har jo ret til at forsøge.
Såvel John og Kim som Jesper og Jens spillede remis på stormesterniveau.

Fjerde runde:
Jeg spillede Skandinavisk mod Jørgen, men kom til at give min vigtige sortfeltede løber. Herefter slappede Jørgen af i forventning om at få en behagelig stilling. Det viste sig at være for tidlig. Jeg gik på jagt efter hans hvidfeltede løber og forbedrede min stilling mærkbart. Så lod Jørgen en bonde stå i slag, fordi han troede, at den var forgiftet. Jeg slog bonden og gav ham lov til at jage min dronning. Men hun havde en flugtvej og så endte vi i et slutspil, hvor jeg havde to springere, tårn og to
merbønder mod løberparret og tårn. Den ene bonde var dog ret svag og så ud til at falde, men en smart manøver forvandlede den til en stærk fribonde, som vandt partiet.
Peter spillede Fransk mod Kim og fik en god stilling. Men Kim holdt sammen på tropperne og afviklede til et lige slutspil.
John spillede en Lukket Sicilianer med omvendte farver mod Jesper. John havde hele tiden et lille pres, men det så ud som om Jesper kunne holde stillingen sammen. Jeg var lidt for beskæftiget med mit eget parti på dette tidspunkt, som jeg går ud fra, at Johns aktive muligheder på dronningefløjen i sidste ende gav pote.
Johnny havde store problemer i Dronningegambitten mod Jens. Helt atypisk satte Jens et majoritetsangeb i gang på dronningefløjen. Johnny kom til at stå passivt og tabte vist endda en kvalitet. Men efterfølgende kom Johnny med i partiet igen. Partiet blev afgjort i tidnøden, hvor Jens ikke kunne finde noget imod Johnnys trusler på kongefløjen.

Femte runde:
Jeg havde forestillet mig at spille på gevinst mod Kim og valgte derfor en sidevariant i Volgagambit, som så aggressiv ud. Men så begyndte vi at lukke stillingen af, først dronningenfløjen, så centrum og til sidst også kongefløjen. Jeg prøvede lidt endnu, fordi jeg havde mulighed for at åbne h-linien. Kim kontrollerede dog samtlige indbrudsfelter og så tog vi remis.
Jørgen kom for første gang i turneringen på tavlen. Han fik et knusende angreb mod Jens' kongestilling.
Peter spillede et godt parti mod John og fik en remis. Samme resultat havde opgøret mellem Jesper og Johnny.

Sjette runde:
Jeg spillede Kongeindisk mod Peter. (Kim kritiserede mit åbningsvalg og spurgte, hvorfor jeg eksperimenterede når nu det var så vigtig et parti. Hvad kan jeg sige? Jeg havde bare lyst til det.) Jeg var tilfreds med min stilling efter åbningen, selv om Peter havde fået en giftig fribonde i centrum. Men så begyndte fejlene, som prægede store dele af midtspillet, at krybe ind i partiet. Jeg lagde ud med at spille for passivt. Peter fandt de rigtige træk og stod klart til gevinst. Så var det Peters tur til at vælge en forkert plan, som gav mig mulighed for at organisere forsvaret og ofre en kvalitet for et par bønder. Peter gav mig tilmed lov at beholde en løber
i stedet for en springer, og så havde jeg lige pludselig et teknisk vundet slutspil.

Peter Christian Grau - Robert Vollertsen

John havde hvid mod Johnny. John holdt meget længe fast i den lille fordel og forbedrede sin stilling i fin stil. John fik en fribonde, som hæmmede samtlige sorte officerer og i sidste ende kostede en kvalitet.
Jens prøvede desperat at finde noget imod Kims c3 Sicilianer og spillede 1.e4 Sc6 2.Sc3 a6? Tja, nogle gange er medicinen værre end sygdommen. Tilmed ofrede Jens ret hurtig en bonde, og Kim fik kompensationen - som Carsten plejer at sige. Bagud i udviklingen og en bonde nede begyndte Jens at gå til modangreb, hvorefter stillingen brød sammen som et korthus. Nogle gange er det rart at få bekræftet, at de gode gamle skakregler stadigvæk er gyldige!
Jesper og Jørgen spillede remis.

Syvende runde? Var der virkelig en syvende runde? Det kan jeg da ikke huske noget som helst om?!
Kim vandt et spændende parti mod Jesper. Kim valgte at spille Sveshnikov Siciliansk, og det var Jesper ikke helt utilfreds med. I midtspillet så det ud, som om Jesper måske kunne få fordel på grund af nogle ubehagelige trusler på baglinien. Men Kim fandt de rigtige træk og vandt i stedet.
Peter fik styr på Jens' Colle - endelig, efter eget udsagn. Jens havde egentlig en god stilling efter åbningen, men så begyndte han at lukke sin løber inde. Peter holdt fast i det lille plus, lige indtil Jens havde en smart pseudotrussel. Så udvidede Peter sin fordel! Peter vandt materiale, og det var nok til at vinde partiet.
Jørgen og Johnny spillede remis.
Afgørelsen blev truffet i rundens topopgør mellem undertegnede og John. Vi spillede Dronningegambit, og John valgte at spille en sidevariant, som jeg ikke kendte. Jeg spillede forsigtig og var egentlig også meget tilfreds med min stilling. Vi havde begge to rokeret lang, og jeg stod klar til at angribe. Men jeg gav John lidt for meget plads i centrum, og han byttede de resterende lette officerer af, samtidig med at jeg fik et lidt passivt tårn. John begyndte at spille på kongefløjen, ofrede en bonde for at åbne stillingen og fik min konge i afgørende vanskeligheder.

Robert Vollertsen - John Rendboe

(bemærk at dette parti ikke optræder i papirudgaven).

Tillykke til John med et velfortjent Odensemesterskab.

Top
 
Mesterskabsgruppen - 1980
Ro
Rn
1
2
3
4
5
6
7
8
I alt
1.
John Rendboe, Frem (8)
2186
2197
X
1
½
½
1
1
1
1
6
2.
Robert Vollertsen, Læseforeningen (4)
2067
2089
0
X
½
1
1
1
1
1
3.
Kim Skaanning, Frem (2)
2175
2168
½
½
X
½
½
1
1
1
5
4.
Peter Christian Grau, Læseforeningen (3)
1909
1944
½
0
½
X
½
½
1
1
4
5.
Johnny Holler Johansen, Læseforeningen (7)
1924
1926
0
0
½
½
X
½
½
1
3
6.
Jesper Knudsen, Frem (6)
1825
1825
0
0
0
½
½
X
½
½
2
 
Jørgen Hansen, Nyborg (1)
1916
1889
0
0
0
0
½
½
X
1
2
8.
Jens Rasmussen, Læseforeningen (5)
1834
1786
0
0
0
0
0
½
0
X
½


Juleafslutning
af Carsten Bank Friis
Vores juleafslutning blev præget af en noget kaotisk lynhandicapturnering - det kaotiske bestod i, at folk kom og gik på vidt forskellige tider, så nogle runder var der oversider andre ikke!!
Handicappet bestod i, at ved en ratingforskel på 0-200, så var det 5-5, 201-400 så var det 4-6, 401-600 så var det 3-7, 601-800 gav 2-8 og var forskellen på mindst 1001 så havde den højestratede kun 1 minut mod 9 minutter!
Som man ser i slutstillingen herunder var det kun Claus Børsen, der virkelig forstod at udnytte handicappet, han var endda tæt på mere, men i partiet mod Kim, hvor Claus havde 9 minutter lykkedes det faktisk for Kim at vinde en klart tabt stilling på tid!!
Men tit er det altså en fordel at være i konstant tidnød, fremfor lige pludselig at skulle omstille sig!
 
 
Julehandicap - 
Ro
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
Ialt
1.
Carsten Bank Friis
2267
X
½
1
1
1
½
1
1
1
1
1
1
1
11
2.
Kim Skaanning
2175
½
X
½
1
0
1
1
1
0
1
1
1
1
9
3.
Robert Vollertsen
2067
0
½
X
0
1
1
1
1
1
0
1
1
1
4.
Claus Børsen
1265
0
0
1
X
1
1
0
0
1
1
0
1
1
7
5.
Mads B Svendsen
2006
0
1
0
0
X
1
½
1
1
1
0
0
1
6.
Per Stentebjerg
2190
½
0
0
0
0
X
1
1
0
1
1
1
1
7.
Jannick B Skow
1956
0
0
0
1
½
0
X
1
1
0
1
1
1
8.
Karl Aage Thomsen
1507
0
0
0
1
0
0
0
X
1
1
1
1
1
6
9.
Peter Madsen
1042
0
1
0
0
0
1
0
0
X
½
1
1
1
10.
Brian Kristiansen
1635
0
0
1
0
0
0
1
0
½
X
1
0
1
11.
Villy Nielsen
1042
0
0
0
1
1
0
0
0
0
0
X
1
1
4
12.
Johnny Holler Johansen
1949
0
0
0
0
1
0
0
0
0
1
0
X
1
3
13.
Kurt Ploug
1690
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
X
0
Top

Fynsk aktivitetsratingliste

af Carsten Bank Friis


Medens jeg var redaktør af Fynsk Skak plejede jeg at lave en ratingliste over de fynske mesterspillere, hvor en meget væsentlig part var året for sidst spillede turnering, så hvis en spiller har 2040 i rating og sidst har spillet en turnering i 1998, så er der en inaktiv perioder, hvorved der fratrækkes 40 ratingpoint, 10 point pr. år uden aktivitet - sammenlignet med f.eks. tennis et meget lille fald!! - dermed kommer spilleren i eksemplet ned på 2000 i rating.
På lignende måde er tabellen herunder frembragt.

Kolonnerne angiver: Nr. - navn - klub - rating - sidst aktiv

01. Lars Borbjerggaard, Sydøstfyn 2398 2002
02. Ulrik Rath, Sydøstfyn 2337 2001
03. Kaj Rosell, Søndersø 2323 1999
04. Carsten Bank Friis, LF 2267 2002
05. Viggo Bové Quist, Nordvestfyn 2258 2001
06. Søren Ejdum, Sydøstfyn 2226 1999
07. John Rendboe, Frem 2197 2002
08. Jan Nordenbæk, Sydøstfyn 2193 2002
09. Per Stentebjerg, LF 2190 2002
10. Torben Østergreen-Johansen, LF 2176 2002
11. Anders Berggreen, Nordvestfyn 2159 2001
12. Kim Skaanning, Frem 2156 2002
13. Steen Brydegaard, Søndersø 2097 1989
14. Michael D. F. Sørensen, LF 2092 2002
15. Morten Topholm Rud, LF 2081 2002
16. Martin Lind Mortensen, Frem 2080 2002
17. Stig Gorm Jensen, Nyborg 2080 2002
18. Tom Frantsen, Frem 2070 2002
19. Sven Judas, Nr. Åby 2070 årstal ukendt
20. Robert Vollertsen, LF 2067 2002
21. Peter Christian Grau, LF 2064 2002
22. Mads B Svendsen, LF 2064 2002
22. Jørn Moestrup, LF 2050 2002
23. John Frederiksen, Nyborg 2048 2001
24. Martin Skov Jakobsen, LF 2040 2002
25. Jørn Schmidt, Nyborg 2039 2001
26 Jørgen Lynggård, LF 2025 1997
27. Per Arnt Rasmussen, Frem 1988 2002
28. Carsten Frederiksen, Søndersø 1980 2000
29. Martin Strandby Hansen, Sydøstfyn 1977 2002
30. Jørn B. Andersen, Frem 1975 2002
31. Jeppe Frederiksen, Sydøstfyn 1971 (ca. 1992)
32. Jannick B Skow, LF 1964 2002
33. Knud Erik Eriksen, Munkebo 1959 1998
34. Mikael Rask, Midtfyn 1958 1995
35. Johnny Holler Johansen, LF 1949 2002
36. Poul B. Eriksen, Rudkøbing 1944 1984
37. Otto K. Larsson, Søndersø 1944 1996
38. Frits Ørbæk Hansen, Sydøstfyn 1940 2002
39. Henning Lund, Søndersø 1927 1988
40. Ove P. Eriksen, Munkebo 1924 1989
41. Martin Sandberg Lund, Nr. Åby 1923 2002
42. Carsten Lund, Søndersø 1922 1994
43. Paul Mukherjee, Frem 1920 2002
44. Jesper Bruun, Frem 1918 2002
45. Svetlana Anatoljevna Demidova, Nordvestfyn 1913 2002
46. Keld Boysen, O.S. 1908 2002
47. Tommy Knoth, Frem 1907 2000
48. Mikkel Clausen, Aarslev 1906 2002
49. Per Elbæk Jørgensen, O.S. 1902 2002
50. Bent Warncke, Faaborg 1902 2002

De fremhævede spillere er enten A- eller B-medlemmer i Læseforeningen

Officiel DSU ratingliste!

Top

Læseforeningens ELO-liste
Navn                       Rn   +/-      ELO-ratede turneringer (efterår 2002)
Borbjerggaard, Lars IM     2383 (+10)    Sparekassen Fåborg Weekend
Bank Friis, Carsten        2314 (-2)     Læseforeningen Efterår
Pedersen, Jens Otto        2265 (=)      -
Stentebjerg-Hansen, Per    2250 (=)      -
Torben Østergreen-Johansen 2240 (-45)    Læseforeningen Efterår
Andersen, Lars             2190 (=)      -
Skaaning, Kim              2181 (=)      -
Rathlev, Jakob             2169 (=)      -
Sorensen, Michael D.       2166 (+6)     Læseforeningen Efterår
Rud, Morten                2157 (+18)    Læseforeningen Efterår
Moestrup, Jorn             2145 (+3)     Læseforeningen Efterår
Jakobsen, Martin Skov      2138 (+4)     Læseforeningen Efterår
Svendsen, Mads B           2135 (+32)    First Saturday FM, Open CZE Mountains
Vollertsen, Robert         2128 (-12)    Læseforeningen Efterår
Skow, Jannick              2115 (-29)    Læseforeningen Efterår
Poulsen, Kent              2111 (=)      -
Rasmussen, Per Arnt        2090 (=)      -
Grau, Peter                2089 (+26)    Læseforeningen Efterår
Petersen, Uffe             2071 (=)      -
Hansen, Rene Rauer         2060 (=)      -
Johansen, Johnny Holler    2016 (+25)    Læseforeningen Efterår
Lundbech, Per              2005 (=)      -
Top

Årsskifteturneringen
af Robert Vollertsen og Carsten Bank Friis
I denne årsskifteturnering eksperimenterer Læseforeningen lidt med betænkningstiden, idet der spilles med to timer per spiller til hele partiet plus tyve sekunder per træk. Denne tid blev valgt på grund af en fejloplysning. Undertegnede havde set på nettet, at der stadigvæk skulle være noteringspligt ved denne betænkningstid. Det passer dog ikke. Ved nærmere eftersyn viste det sig, at der skal et tillæg på tredive sekunder til, før der er noteringspligt. Men der var det allerede for sent.
Apropos for sent: Der kom to eftertilmeldinger, nemlig Jannick B. Skow og Jeppe Jørgensen. Gunnar var ekstra kommet fra Midtfyn og ville forståelig nok gerne spille, og derfor ændrede vi parringerne lidt.

I den første runde havde det i hvert fald ikke den store betydning. I samtlige partier vandt favoritterne forholdsvis hurtig. Robert var længst om at nedbryde modstanden, men Theis spillede jo også meget fornuftig og havde undervejs måske endda en meget ubehagelig mulighed. Tættest på overraskelsen var Villy, som havde en officer for to bønder mod formanden. Palle havde nok ikke tilstrækkelig kompensation, men han prøvede at holde liv i stillingen, og det gav bonus, da Villy lige pludselig snød sig selv.

Hvor 1. runde - indtil videre - var totalt blottet for overraskelser, så var der flere mindre overraskelser i 2. runde, og der kunne sagtens have været flere - og større!
Carsten fik ikke rigtigt noget ud af åbningen mod John, og pludselig var Carsten ikke så glad for sin stilling, men så lavede John 2 fejl i træk, hvormed Carstens brikker kom til at stå rigtigt godt. Derefter så det ud til, at Carsten stille og roligt ville vinde, og tiden og stillingen i forening fik John til at tabe en bonde og ret hurtigt derefter også partiet.
Torben beviste virkelig sin favoritværdighed, da han totalt smadrede Jens' normalt så solide Colle for til sidst at slutte af med et ofiicersoffer, der ledte tl mat!
Robert havde heller ingen problemer, stillingen blev stille og roligt bedre.
Men så når vi ned i overraskelserne, for der var næppe mange, der havde regnet med, at Jakob ville være i stand til at tage en halv fra Jannick - og man kan vist roligt sige, at efterfølgende, så er det Jannick, der skal være mest glad for at få det halve...
René havde vel en lille fordel af og til mod Palle, men det havde Palle måske også, men alt i alt var remis vist ikke helt urimeligt.
Uffe fik en bedre og bedre stilling mod Brian indtil Brians stilling til sidst ikke længere kunne holde til presset.
Kurt må være klart mest tilfreds med remisen mod Moestrup, for undervejs havde professoren en meget stor chance for at have fået et vundet slutspil.
Børsen blev helt smadret af Christian, hvor alt bare hang sammen for Christian, Børsen lavede ellers et smart officersoffer (efter tidligere at have tabt en officer), men desværre for Claus, så havde Christian et enormt stærkt modoffer!
Peter Frank vandt en officer fra Theis, men da Theis fik et par farlige bønder for den, så var det faktisk Theis, der til sidst kunne bogføre et helt point, idet han til sidst vandt på tid, selv om slutstillingen var tæt på at være remis.
Karl Aage pressede det meste af partiet , men Jacob forsvarede sig flot og blev til sidst belønnet med en halv!
De sidste 4 partier så jeg ikke rigtigt noget af?! Flot af Villy af vinde over Gunner!

I tredje runde kom der endelig et par overraskelser. Theis vandt over John og Anton vandt over Jens. I fjerde runde var det igen Theis, som var den farligste underdog. Mod Uffe vandt han et tårn i åbningen.

Torben og Robert spillede deres parti fra femte runde forud:

Torben Østergreen-Johansen - Robert Vollertsen

Stillingen

Top

Indbydelser
Stormatch mod Frem

Idet vi takker for en yderst vellykket premiere hos jer i foråret 2002, der som en snæver kreds af statistikere muligvis kan huske kun manglede en resultatmæssig bagatel i at være perfekt, indbyder Skakklubben FREM med udsøgt fornøjelse vinderne fra Læseforeningen til stormatch - revanche i Ungdomshuset, Nørregade 60,3. sal, 5000 Odense C. Lørdag den 29. marts kl. 14:00.

Program for lørdag den 29. marts 2003:
14:00 - 14:15 Velkomst
14:15 - 16:15 1. runde
16:15 - 16:45 Pause med bestilling af aftensmad
16:45 - 18:45 2. runde
19:00 - ??:?? Spisning og hygge så længe kræfterne rækker

Der sørget for øl, sodavand og vin til rimelige priser. Overskuddet af kantinesalget deles som sidste år ligeligt mellem klubberne.

Der spllles 2 runder med en betænkningstid på en time pr. spiller pr. parti. I første runde parres modstanderne ved lodtrækning. Dog inddeler hver klub sine spillere i to puljer for at undgå en al for stor styrkeforskel.

Hos Læseforeningen fungerede det vældig fint med diverse gæsteoptrædener på begge mandskaber, så spillere med tilknytning til FREM og/eller Læseforeningen er naturligvis også velkomne hos os - det vil uden tvivl lette planlægningen, hvis I på forhånd giver besked til den klub, som I gerne vil stille op for!

Efter stormatchen spiser vi aftensmad og holder fest.

Belært af erfaringerne fra sidste år, lader vi mad-bestillingen stå åben, og klarer den mellem runderne - vi kan jo dårligt opholde os mere centralt i forhold til potentielle indkøbssteder, så denne vigtige del af festen bør kunne løses til alles tilfredshed på stedet.

Pbv.
Niels Erik Nielsen.
Fmd. i FREM.

Du kan tilmelde dig hos Robert eller
Palle eller du kan skrive dig på listen ude i klubben.
(Senest Torsdag, den 22. marts.)


Klubturneringen 1/03

Så begynder sæsonen for alvor. Efter vi alle har spillet os i form i Årsskifte­ turneringen, er vi nu klar til sæsonens anden store styrkeprøve.

Der spilles ni runder i mestergruppen og syv runder i basisgrupperne. Vinderen af hver basisgruppe har ret til at rykke en gruppe op, og nummer to i hver gruppe er sikker på ikke at rykke ned.

Spilletid: Torsdag aften k!. 19.00 - 24.00
Tid: 2 timer til 40 træk og herefter 30 minutter samt opsparet tid til resten
Indskud: kr. 100,- (betales ved 1. rundes start)
Præmier: Hele indskuddet (minus EMT afgift)
Tilmeldingsfrist: Torsdag d. 13. marts 2003

Spilledatoer: 20/3 (mestergruppen), 27/3, 3/4, 10/4, 24/4, 1/5, 8/5 (mestergruppen), 15/5 og 22/5

Tilmelding og indskud til:
Jakob Grauslund


Læseforeningens
Skakklub