Læseforeningens Skakklub
 
Resumé af efterårets turneringer 2009
11. november 2009

 

Så er Læseforeningens klubturnering færdig, og tre mand delte førstepladsen med 5,5 points: René Rauer, Morten Topholm og Peter Grau – med Renè som vinder af efterårsafdelingen på bedre korrektion. Det var bestemt ikke ufortjent. René spillede solidt og hans eneste nederlag i næstsidste runde til Morten var helt unødvendigt: i en lige stilling, bondeslutspil, lavede han desværre en buk og så var det sket.

Holdturneringerne er nu alle i gang og Torben Østergren har lavet et fyldigt referat af vores lidt kedelige nederlag i Esbjerg på 3-5, det må vi gøre bedre de næste par gange. – Christian Furrer havde med remis en fin debut i 1.division.

I de lokale turneringer startede vi med to nederlag til Sydøstfyn, på udebane. Vi har bedt om og gentaget flere gange, at vi ikke kan tåle to kampe samme aften, og en tirsdag aften – hvor folk slet ikke er indstillet på at spille skak – i Gudme viste sig at ende som forudset: med en masse afbud og et serie 1 hold med kun 7 mand, hvor vores kasserer, Jens Peter Møller, heldigvis havde indvilget i at være med, ellers var vi mødt frem med 6 spillere. – At serie 1 holdet klarede sig så fint i den situation – et knebent nederlag på 3-5 – er en fin præstation, og jeg vover at på stå, at under normale forhold havde vi ikke tabt.

Derimod var der intet at sige til Fynsserieholdtes nederlag på 2-6 til Sydøstfyn, som klart er favorit – sammen med Frem 2 – til at rykke op i 2.division – jeg tror de vinder, deres hold er virkelig meget stærkt, uden afbud hos os havde de været klare favoritter alligevel, selvom vi måske kunne have fået en lidt højere score. – Det bliver spændende at følge Fynsserieholdet, men de skal nok klare sig

Det viste sig da også i den næste match, mandag den 9 november i Svendborg mod Tårnet, hvor det blev til en fin sejr på 5-3, og vi havde endda to afbud. – Johnny har lavet et langt og spændende referat, så jeg skal ikke komme nærmere ind på den match. Sidste år blev vi nummer 6: jeg tror godt holdet kan aspirere til en plads lidt højere oppe i gruppen.

I pokalskak har vi virkelig klaret os fint, og det bliver i øvrigt os der kommer til at arrangere næste runde, med 16 hold, torsdag den 26 november.  I første omgang i Nyborg gik 2.holdet med Jens Rasmussen, Erling Rasmussen, Niels Henrik Cappelen og Claus Børsen videre med en 2,5-1,5 sejr over Nyborg 3, og Niels Erik Nielsen har lavet et fyldigt referat af denne match på FSUs hjemmeside. Som alle vist efterhånden har hørt, blev pokalturneringen ramt af en skandale, man også kan læse alt om på samme hjemmeside.

1.holdet fik i Middelfart den værst tænkelige lodtrækning: en af de store favoritter, Trekanten, med Carsten Bank Friis, Kim Skaaning, Viggo Bové Quist og Søren Rix, mod Morten Topholm, Peter Grau, Jørn Moestrup og Johnny Holler (reserve for Per Stentebjerg). Vi leverede i al ubeskedenhed en pragtpræstation ! Overmatchede på alle brædter vandt vi 2,5-1,5, og minsandten om ikke Carsten led et af sine sjældne nederlag til Morten, godt nok efter en kolossal fejl, der kostede et rent tårn. – På grund af den meget uheldige ordning, at de fire højest scorende tabere skulle gå videre – den ordning bliver helt sikkert afskaffet næste år – risikerer vi gudhjælpemig at møde dem igen i næste runde – man kunne dog have sørget for, at hold, der havde mødt hinanden, ikke kunne mødes igen med det samme, men det har FU åbenbart ikke kunnet blive enige om, hvad man stærkt må beklage. Ordningen gør pokalturneringen i år til en ret absurd forestilling, nu må der i det mindste sørges for, at noget tilsvarende aldrig gentages.

Næste torsdag er der foredrag, undertegnede skal præsentere Chebanenko-varianten i slavisk (1.d4.d5 2.c4.c6 3.Sf3.Sf6 4.Sc3.a6), og alle er velkomne Den 26 er der så pokalskak, og resten kan man se i sæsonoversigten.

Jørn Moestrup

Formand for LF