Aktiviteter i BoCA

De seneste dage i BoCA har budt på lørdagstræning og besøg af P4 Fyn i torsdags, hvor der blev bragt to fine indslag i eftermiddagsudsendelsen. Her fortalte formand Lars lidt om klubben og Christian Ringsmose og Leia Andries lidt om, hvad der gør skak så spændende for de unge. Hør udsendelsen på https://www.dr.dk/lyd/p4fyn/p4fyn-eftermiddag/p4-eftermiddag-2023-08-24-15-03-5, hvor der evt. kan spoles frem til cirka 1:05:55 og 1:32:45 for at høre lidt om skakken i BoCA.

Oliver er også mesterspiller
Oliver og Villads med en velfortjent is.

I sidste måned kunne Villads Majvang Sandmann kalde sig mesterspiller efter et flot resultat i Øbro. Nu slutter Oliver Kaehne Snedker sig til i samme kategori, efter at han krydsede 1900 i rating i sidste weekend i turneringen i Skanderborg. Ratingtallet der landede helt præcist på 1913 blev sikret med en indbyrdes remis mod Villads i sidste runde. De to drenge sluttede begge på 3 point efter hver 2 gevinster, 2 remiser og et tab.

Villads er ny mesterspiller

Ved Øbro Sommerskak (13. – 16. juli) spillede Villads en særdeles flot turnering, og med 4 af 7 mulige sluttede han på en delt 4. plads. Samtidig krydsede ratingtallet for første gang 1900 og Villads kan kalde sig ny mesterspiller. Helt præcist sluttede han på 1912 i rating, og det var allerede sikret, selv om han i sidste runde tabte til arrangørklubbens Marius Enevold Gjesme, der sluttede som nummer 2 i turneringen. Lars René Andersen fra Skakklubben af 1968 vandt samlet med 6/7.

Skaksommerlejr

Skaksommerlejren er hvert år et attraktivt tilbud for de danske ungdomsspillere og begrænsningen på de 100 deltagere nås næsten så hurtigt som indbydelsen slås op. Vi havde 14 BoCA’er med på lejren, der foregik på Skanderup Efterskole lidt uden for Kolding i perioden 2. – 8. juli. Oliver har skrevet lidt derfra.

Fredericia Rapid Chess 2023

Fredericia Rapid Chess 2023 blev afviklet Kristi himmelfartsdag som et led i en serie arrangementer i Kristi himmelfartsferien. Alf Andries delte førstepladsen og har skrevet lidt derfra.

NM for piger 2023

Leia var i sidste weekend i april med til NM for piger 2023 i Helsingborg, hvor hun blev nummer 5 i gruppen U-13. Leia har skrevet lidt til hjemmesiden.

Arrangementer frem til sommerferien

I weekenden d. 16.-18. juni afholdes der en turnering i klubben med henholdsvis lang betænkningstid og kort betænkningstid. Man kan tilmelde sig turneringen på: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28121. Derudover afholder vi sommerfest den 24. juni. Der er ikke længere lørdagstræning i BoCA Juniors, men der vil være et lørdagsarrangement samme dag som sommerfesten.

Anne Mette Bruntse er Årets Skoleskakleder

I går blev Anne Mette Bruntse overrasket midt i madkundskabstimen på Verninge Skole, da hun blev kåret som Årets Skoleskakleder 2023.

I Læseforeningens Skakklub og Bo. C. A. Juniors er vi meget stolte af at have Anne Mette tilknyttet, hvor hun er en kæmpe hjælp i træningen med de yngste og planlægning af diverse arrangementer.

Store triumfer for Giersings Realskole og Læseforeningens Skakklub ved skoleskak DM for hold

Der blev spillet i 4 årgange ved DM i skoleskak for hold, der blev afholdt i lørdags på Nyborg Realskole. Her viste Giersings Realskole sig meget suveræne og vandt tre af rækkerne, mens Læseforeningens Skakskole (som det hedder indenfor Dansk Skoleskak) vandt den sidste. Fuldstændig vildt at tænke på, at vi har 16 af de 17 nykårede Danmarksmestre som medlemmer i Læseforeningen.

Lørdagstræning i Boca

Mere end 40 børn var med, da vi i går havde lørdagstræning i Bo.C.A. Juniors. og i samme anledning havde inviteret juniorer fra Skakklubben Evans med. Der var træning på 4 niveauer, hvor alle bortset fra de yngste og mindst erfarne juniorer havde 2 timers træning om formiddagen og 2 timer om eftermiddagen.

Samarbejdspartnere