Læseforeningen 1 snublede på målstregen i skæbnekamp

Det var David mod Goliat, da Læseforeningens førstehold drog afsted mod København for at møde Øbro 1. Københavnerholdet – der i øvrigt udgør den klart største skakklub i landet – har underpræsteret i en sådan grad i denne sæson, at LF1 reelt set havde en mikroskopisk chance for oprykning til selveste Skakligaen, såfremt de vandt dagens interne match med minimum 5-3. Det skulle dog vise sig at være noget nær mission impossible, eftersom den forventede score lød på blot 2,37 ud af 8.

På enkelte brætter kunne vi lege med, men på andre brætter viste forskellen sig for stor. Morten Topholm, Alf Andries og formand Lars Munk Jensen stod hurtigt skidt. De to sidste gik med forkerte planer i midtspillet, hvorfor scoren inden længe hed 3-0 den forkerte vej.

Heldigvis ville Oliver Kaehne Snedker på ottendebrættet det anderledes. Som eneste mand på holdet havde han mere rating end sin modstander. Efter lidt rykken frem og tilbage fandt Oliver en linje, hvor han havde en dronning og officer i bytte for to tårne. Oliver var dygtig nok til at konvertere fordelen til sejr, så det pyntede lidt på scoren og holdt håbet om oprykning i live. 1-3 til Øbro.

Andetsteds sad træner Jannick Benneth Skow på fjerdebrættet med sorte brikker og en modstander på 2231 rating. Men det lod han sig ikke skræmme af. I et dobbelt tårnslutspil fandt han pludseligt et matnet, som modstanderen ikke kunne undslippe. Jannick hev sejren hjem, hvilket er utroligt flot med tanke på, at han ikke har tabt et koordineret parti siden december 2021.

På førstebrættet sad superstar Mikkel Vinh Løftgaard i en kamp, som nok kun havde to potentielle resultater. Enten kunne han holde en halv eller også måtte han give fortabt. Da røgen havde lagt sig, havde Mikkel en springer imod en løber og bonde. Mikkel var i dette tekniske slutspil dygtig nok til at hive en halv til trods for modstanderens ratingtal på lige knapt 2400.

Jesper Knudsen spillede en udmærket kamp med sort, men til trods for at have udlignet undervejs, så blev tiden til sidst for knap, hvorpå han måtte bøje sig for overmagten. Simon Bjørk Haarh på syvendebrættet fik egentligt fuldstændig udspillet sin modstander og havde en tyk gevinststilling. Men så fandt modstanderen den sidste taktiske manøvre i stillingen, som udløste en evigskak.

Samlet set gav det en score på 3-5 til Øbro, hvilket var over forventet score for LF1, men ikke nok til oprykning. Vi må prøve igen næste år. Utroligt nok var der i år blot et halvt brætpoint til forskel på vinderholdet Øbro og Caissa Gladsaxe, der måtte tage sig til takke med andenpladsen. Den endelige afgørelse i 1. division gruppe 1 kan aflæses her.