Læseforeningens Skakklub

Læsehesten nr. 6:

Torsdag 23. november, Årgang 27


Forsiden - Aktivitetskalender - Læsehesten
Klubmesterskabet - Holdturneringen - Styrkelisten - Søndersø EMT
Klubmesterskabet
af Carsten Bank Friis
Efterårets klubmesterskab er knaps så stærk som det plejer at være, men det betyder jo en del, når IM Lars Borbjerggaard ikke er med!
Favorit til at vinde er først og fremmest den forsvarende klubmester Carsten Bank Friis, hvor de farligste outsidere først og fremmest må siges at være Jannick B Skow, Morten Rud og Michael D F Sørensen.
Et par af disse mødtes allerede i første runde, idet Carsten havde hvid mod Jannick, der havde revance til gode fra omkampen, og det fik han absolut, idet det lykkedes for Jannick at vinde i blot 27 træk. Jannick spillede bedst og havde Carsten under pres det meste af partiet, Carsten kunne nu have givet Jannick problemer, men valgte en forkert forsvarsplan, hvorefter det bare var slut.
Michael vandt hurtigt en bonde fra Allan Drost, og derefter var det sådan set bare et spørgsmål om tid. Robert Vollertsen kæmpede længe i forsøget på at vinde over Martin Skov Jakobsen, men til sidst måtte han nøjes remis - fin start for Martin! Jørn Moestrup var tæt på at vinde over Uffe Petersen, men forkert spil i slutspillet kostede ½ point, så vores kvalifikationsspiller også kom pænt fra start!

2. runde gav først et par hurtige remiser, først var Per Arnt meget flink ved Moestrup, da han gav remis i en bedre stilling, men som Per sagde: "Etisk skyldte jeg Jørn det halve!" - fin instilling - men jeg havde næppe selv gjort det! Næste remis var en lidt mere almindelig remis, da Morten og Michael tog en remis i en ret lige stilling, hvor de ellers havde stillet kanonerne op?! Allan ofrede midlertidigt en officer, men så var der ikke mere end evigskak, så Martin slap med skrækken. Robert og Carsten spillede et ret hårdt parti, hvor Carsten stille og roligt kom til at stå bedre. I forsøget på at få en lidt bedre stilling ofrede Robert en bonde, men Carsten gav den straks tilbageog kom til at stå meget aggressivt, og så var der et tårnoffer, der smadrede Robert totalt. Det sidste parti gav gruppens hidtil største overraskelse, da det lykkedes for Uffe Petersen at besejre Jannick efter at have stået bedst igennem det meste af partiet!

I 3. runde fortsatte Martin som ubesejret for tredje runde i træk blev det remis, denne gang mod Morten, der endnu ikke har vundet. Robert tabte til Jannick efter at have stået klart bedst. Per var den første der fik Uffe ned med nakken. Michael og Moestrup spillede remis, og så var der følgende spændende parti:

Carsten - Allan

Fjerde runde bragte Carsten ned på jorden igen, da Morten kørte ham over selv om der var ved at være chancer i den vanvittige tidnød. Slutspillet kunne måske have været redet, hvis der havde været mere tid, men ½ time tilbage til et vanskeligt slutspil er ikke sjovt. Med vores nye ure kunne vi godt få tillægstid selv om partiet derved kunne komme til at vare længere. Men alt i alt var det ganske rimeligt, at Morten vandt! Jannick vandt over Allan og Michael vandt over Per, dermed kom Michael og Jannick på delt førsteplads. Uffe overraskede igen, denne gang gik det ud over Robert, der har haft en elendig start. Jørn vandt over Martin, der spillede for forsigtigt.

Jannick røg væk fra førstepladsen i 5. runde, da han tabte til Morten, der ligger lige bag Michael, der igen vandt, denne gang gik det ud over Uffe. Per vandt over Uffe og Robert vandt over Allan. Det sidste partie er udsat.

6. runde: Morten fortsatte det optimistiske spil, men han burde nu ikke have vundet:

Morten - Robert

Og da Michael samtidig satte tempoet ned med en remis mod Martin, så var Morten på en delt førsteplads. Jørn og jannick spillede remis, Carsten vandt over Per og så måtte Allan desvære udgå pga. sygdom, så Uffe vandt uden kamp.

7. runde gav nogle interessante partier, Robert gjorde det grimme ved sig selv ved at spille Lg5 i en stilling, hvor Jørn så kunne slå på f2 med skak og følge op med Sg4+, hvorefter den udækkede løber falder! Robert var naturligvis dybt rystet, han lod være med at tage løberen og spillede Kd2 for at "rokere langt". Stillingen var naturligvis ikke god, men mirakuløst lykkedes det for ham at komme igen med et spændende officersoffer, men Moestrup tog ikke imod og så havde Robert ikke mere. Per forsøgte virkelig med taktikken "luk det hele af", og det var da også tæt på at lykkes, men til sidst brød Jannick gennem paraderne for at jage rundt med Pers konge og det gav en farlig fribonde, der blev afgørende. Carsten og Michael spillede et ret hårdt parti, hvor Carsten ikke rigtigt kunne finde ideen, det gav Michael så godt spil, at Carsten ikke så bedre mulighed end at "ofre" en kvalitet for en bonde, kompensationen måtte siges at være meget lille, men så lavede Michael en regulær brøler, hvorefter Carsten trængte ind i Michaels stilling fik kvaliteten tilbage og derefter spillede meget kraftfuldt omkring Michaels konge, Michael kom aldrig rigtigt ind igen, så pointet gik "sikkert" til Carsten! Martin og Uffes parti var ret lige det meste af tiden, selv om det så ud til, at Martin havde et fint kongeangreb i starten, men til sidst endte de i et springerslutspil med hver 5 bønder og det endte ret hurtigt remis. Mortens vandt uden kamp.

8. runde blev en livlig runde i ELO-gruppen. Jannick blev hurtigt presset af Michael, men da denne kvajede sig gevaldigt med en flok tvivlsomme træk var det pludselig Jannick, der kunne trække sig ud som sejrherre! Carsten fik ret hurtigt udlignet mod Martin, men spillede så noget slapt, så Martin fik en mindre fordel, men tilbød så remis, som Carsten ikke rigtigt mente at kunne lade være med at tage! Per pressede på i partiet mod Robert, der dog forsvarede sig pænt så det blev remis. Jørn kom i spidsen med gevinst over Allan uden kamp. I Mortens parti mod Uffe kom Morten til at stå til gevinst, men da han overså en dronningeafbytning, så var det faktsik Uffe, der kunne spille på gevinst, men det blev remis.

Carsten og Jørn har spillet deres udsatte parti. Partiet blev remis efter at stillingen gennem hele partiet var ret lige.

I sidste runde gjorde Morten det helt klart, hvem der skulle vinde første halvdel af klubturneringen, da han i rekordtid vandt over Moestrup. Selv om spændingen var væk, så ville de nærmeste konkurrenter gerne beholde deres placeringer, Jannick vandt over Martin efter hele tiden at have stået bedre. Carsten vandt over Uffe, men her blev der unødvendig spænding om resultatet, da Uffe fik spil igen efter at have stået elendigt. Michael må virkelig hade de sidste 3 runder, endnu en meget lovende stilling blev ikke vundet, men denne gang gav det dog en remis mod Robert.

Turneringsskema for ELO-gruppen:

I Basis 1 blev der kun spillet et enkelt parti, da klubbens 2 eneste kvindelige spillere mødte hinanden i et drabeligt parti, hvor det var vores nye medlem Svetlana Demidova, der tog stikket hjem.

2. runde blev igen hård for Thomine, der blev smadret af en velspillende Johnny. Mads og Lars Bo spillede et meget hårdt parti, hvor det til sidst lykkedes for Mads at bryde igennem og vinde. Og endelig spillede Mikkel og John remis efter et meget underligt parti.

6. runde bragte Svetlana i spidsen, da hun vandt over den hidtidige etter Johnny. Hun må dog dele førstepladsen, der spillede remis mod Kurt, der dermed kom på tavlen - man må virkelig rose Kurt for at kæmpe videre så længe med en officer i underskud for efterhånden flere bønder! John spillede et flot parti mod Lars Bo, først pænt forsvarsspil og derefter kraftigt angrebsspil. Thomine fik ret hurtigt remis mod Mads - lidt overraskende!

Turneringsskema for Basis 1:

I basis 2 var der flere partier på programmet, størst overraskelse var nok, at Palle Halkier Jørgensen, der er kvalifikationsspiller vandt sit parti over Niels Henrik Cappelen!

I 2. runde blev der kun spillet 2 partier, og det blev et par meget omskiftelige partier: Niels Henrik tabte damen for T+L, det kan sommetider værre nok, men her burde det ikke være det! Men Lars lod Niels Henrik leve, og til allersidst lykkedes det for Niels Henrik at snyde Lars og sætte mat med ca. 30 sekunder tilbage på uret!! Det andet parti vekslede også kraftigt, ret tidligt kunne Jens have vundet en bonde, men så en officersgevinst - der ikke var der! Så kom Niels til at stå klart mest aktivt, men det fik han heller ikke noget ud af, og i den begyndende tidnød var det Jens, der stod bedst, men så så han en mat der ikke var der! Det kostede en bonde, og kort efter faldt det hele sammen, så Niels vandt.

I 6. runde blev der spillet et par partier, begge blev remis, Brian spillede remis med Karl Aage og Jakob spillede remis med Niels.

Turneringsskema for Basis 2:

I basis 3 var der ikke de store overraskelser.

2. runde i basis 3 gav et par sikre sejre, Chistian fik fra start sat Leo under pres, og dette pres kom Leo aldrig rigtigt ud af. Børsen vandt ret sikkert over Villy.

I 6. runde måtte Kinggaard endelig af med point, idet Villy tog det halve fra kam, men undervejs stod Villy rigtig godt og burde have vundet.

Turneringsskema for Basis 3:

Top


Holdturneringen
af Carsten Bank Friis
Læseforeningen 1 - Jetsmark 1

Der var noget blandede meninger om hvad der var et godt resultat på forhånd, da begge hold er oprykkere. Men Jetsmark er faktisk ret stærke i toppen, bræt 2-4 har over 2200 i rating og 1-brættet er IM, derimod er de ikke så stærke på bræt 7 og 8.

Kampen fik et ret underligt forløb, hvid spillede generelt ret passivt, bræt 3-7 så nærmest ud til, at man havde byttet farve nå man så på initiativet! Ret hurtigt spillede Per remis i en stilling, der var helt lige, Jannick tog remis efter ca. 3 timer og så fik Moestrup en ret heldig remis, dog efter at have stået rigtig godt, men til sidst blev stillingen virkelig redet! Robert spillede også remis også efter at have været presset (han havde jo hvid!), Morten så ud til at have sat fordelen overstyr, men pludselig var der alligevel en sejr. I de sidste 3 partier kunne vi nok maksimalt få 1 point, Graus stilling var håbløs og han tabte da også, Renés stilling så ikke ud til at kunne tabes, men samtidig så det ud til, at det ville være meget svært at vinde den. Carsten havde spillet elendigt i åbningen, men et kvalitetsoffer, der gav en bonde lukkede samtidig stillingen, og da Jens Ove ikke rigtigt spillede specielt skarpt så det ud til, at der måske var chance for remis. På bræt 8 gik det pludselig helt galt, René satsede på at vinde, men pludselig var der en mattrussel, der ødelagde alt for René. Førstebrættet passerede de 60 træk, og chancerne for remis blev nok bedre og bedre, men så gik skolens tyverialarm igang, det kostede tid specielt hos Carsten, der samtidig spillede en forkert plan, der dog stadig kunne have holdt stillingen, men det kunne psyken ikke! Tiden og larmen pressede og til sidst lykkedes det for Jens Ove at vinde. Et ærgeligt nederlag - dog var det fortjent at Carsten tabte, men det skulle have været meget tidligere!

Enkeltresultater

De øvrige resultater i gruppen var ikke gode for Læseforeningen, dem vi forventer (håber) at se bag os klarede sig desværre godt.

Anden runde af Robert Vollertsen

I anden runde måtte vi byde velkommen til Kjellerup, men forinden havde vi endnu en gang travlt med at finde lokaler. Salen var bestilt i god tid og vi kun indstillet på "lige" at stille bræt og brikker op. Derfor blev vi noget overrasket, da vi stødte på en flok blomsterbindere og al deres julehalløj. Jeg var fristet til at tænke: "Er det nu jer igen!". Men denne gang var det ikke deres skyld. De havde spurgt en af brugerhusets medarbejdere Mohammed, om de kunne råde over salen og han havde givet tilsagn. Han må have "glemt" at kigge i kalenderen! (Og hvorfor var det så lige, at vi skal reservere lokaler?)

Ved tolvtiden var alting faldet på plads og kampen blev sat i gang. Carsten fik rimelig hurtig udlignet med sort. Dronningerne blev byttet af og Leif Kristensen mistede lysten til at spille videre. Jannick stod for den næste remis. Han havde fået en dobbeltbonde på f-linien og kompensation i form af et aktivt tårn på tredje række. Inden jeg nåede at se mere til partiet, var
man enes om remis. Jeg havde i midlertid fået et godt centrum, men var stadigvæk lidt svag på baglinien. Jeg turde ikke gå ind i komplikationerne uden at have en sikker kongestilling og valgte trækgentagelsen. Morten havde undervurderet modstanderens bondeoffer, han slap dog heldigvis med skrækken. Efter en række afbyninger og tidnød enedes man om remis i et slutspil med
uligefarvede løbere. Efter fire timer havde vi allerede to points på tavlen og det så rigtig godt ud i de igangværende partier. Rene var undervejs lidt heldig, men havde efterhånden godt fat i modstanderens kongestilling. 1-0. Peter stod en glimrende kamp. Hans brikker var bedre udviklet efter åbningen og dronningen havde endda haft tid til at hapse et par bønder. I den kritiske - ja for Peter nærmest obligatoriske - tidnød holdt han hovedet koldt og fik ram på modstanderen med en fin lille kombination. 2-0. Pers parti var meget interessant. Han havde spillet sig til en god stilling og Paw Christensen var hårdt presset, ikke blot på brættet, men også på uret - 17 sekunder til godt et halv snes træk. Alligevel var det Per, som missede gevinsten i tidnøden. Anden chance brændte han dog ikke. 3-0. Professoren var nok den eneste, som ikke fik lov til at stå specielt godt på noget
tidspunkt. Efter åbningen manglede hans brikker både plads og aktivitet, hvilket mundede ud i, at han måtte skille sig af med sin livsvigtige kongeløber. Modstanderen overså (tror jeg) en forceret gevinst og valgte at bytte af til et slutspil med uligfarvede løbere og en merbonde på hver fløj. Det lyder, som om Jørn nemt burde have holdt remis. Men objektivt var stillingen nok tabt. 3-1.

Vi kan være meget tilfredse med sejren på 5-3 over Kjellerup. Førsteholdet har haft en god start, selv om vi måske burde have fået lidt mere ud af kampen mod Jetsmark. Hvis vi fra nu af scorer 50%, rykker vi næppe ned. Kravet lyder altså på 20 points i de resterende fem kampe. Det er langt fra umuligt.

Enkeltresultater

Stillingen

Læseforeningen 2 - Nyborg 1 - af Mads B Svendsen

Efter oprykning til tredje division bliver det for andetholdet svært at undgå nedrykning. Det bliver ikke nemmere, når det andet oprykkerhold Errittsø på papiret har et muligt top-3 hold.
Da vi er et andethold og endda et meget homogent et af slagsen, er der hvor vi primært skal hente vores point på bræt 4 og nedefter. Ikke dermed sagt at det er førstebrættet forbudt at vinde, men skellet synes større på topbrætterne.
Der var dog ikke et så stort skel i første runde mod Nyborg, der jo klarede sig ganske pænt sidste år, men deres større divisionsrutine slog igennem.
Det startede ellers godt, Martin spiste med glæde bonden i lettisk gambit –han havde brugt formiddagen på netop denne forberedelse, og Mikkel vandt tilsyneladende en kvalitet uden kompensation…. Pudsigt nok skulle det blive disse to, der tabte først. Mikkels konge kom i uføre, da en springer så sit snit til at stille sig på d6 0-1. Martin førte godt nok med en bonde, men gav mere og mere initiativ, og da opponentens officerer kom ind i stillingen var det slut 0-2. Johnny kom skidt fra åbningen, og ved dronnnigeafbytningen var han bag ud med en bonde, men det udslagsgivende i det parti, var den manglende mobilitet for Johnnys brikker 0-3. Vores ”nye” medlem John Nielsen spillede et pænt parti, men partiet var vel aldrig mere end remis ½-3½. Nu hvor det så rigtig sort ud, skulle vi nok på de fleste af brætterne være glade for remis. Den eneste undtagelse var Jørgen Lynggård på førstebrættet, der flot vandt et springerslutspil 1½-3½. Svetlana, (et helt nyt medlem) havde stået miserabelt gennem hele partiet og var på et tidspunkt nede med tre bønder, men i stedet for at simplificere stillingen, bragte modstanderen den så meget ud af balance, at Svetlanas officerer pludselig åd en masse brikker 2½-3½. Jeg (Mads) havde brugte omkring en halv time på træk 4, men det var min modstander, der i tidnøden spillede forkert og bukkede den bonde han førte med. Desværre fandt jeg ikke gevindsten og måtte give remis 3-4. Uffe havde et meget tabt tårnslutspil med to bønder nede, men grundet modstanderens overseelser fik Uffe remisen 3½-4½.
Et ok resultat men et virkeligt bevis på at der skal kæmpes i år.

Enkeltresultater

Læseforeningen 2 - Erritsø - af Mads B. Svendsen

Et meget afbudspræget LF2 tog denne søndag imod et hold, der alle måder burde virke frygtindgydende. I stærkeste opstilling ville deres sidstebræt have mere end Martin på vores førstebræt, og samtidig ville de have en IM’er med. Men rating er jo ikke alt, (og slet ikke når vi taler ”vejle-rating,”) og inde matchen begyndte jeg så småt at se på hvem, der mangelede på deres hold, og fik det så småt til, at holdene var omkring jævnbyrdige, så hvis vi skulle have en sejr i denne sæson, kunne det være i dag. Denne mulighed blev en realitet, eftersom vi faktisk fik en drømmestart.
Johnny vandt bare en officer, og hvordan ved jeg ikke, men pludselig manglede der bare én. Nogenlunde det samme skete for Esben, da han også inden for de første 15 træk, havde en ekstra i posen. Esben byttede så hele moletjavsen af og vandt slutspillet 1-0. Den samme sikkerhed var ikke hos Johnny, men til trods for at han mistede officeren igen, så vandt han slutspillet 2-0.  Martin spillede en meget risikopræget åbning og fik aldrig fat på dronningefløjen og tabte derfor meget regulært 2-1. En af sidste gangs helte Svetlana kom til at stå lidt presset, men fik pareret modstanderens trusler på en sådan måde, at der pludselig var basis for, at hun selv kunne gå efter kongen. Det gjorde hun og med sejr til følge 3-1. Kurt kom desværre i tidsnød og blev desværre helt overspillet 3-2. Jeg (Mads) kom ok fra åbningen, og da min modstander først valgte bytte sin gode løber af og derefter at sætte en springer i slag i en halv håbløs stilling, kom endnu et point ind  på LF-kontoen 4-2. Gennem hele matchen havde der været ild på både Jens’ og Johns bræt, specielt John så ud til at kunne hjemføre en sejr, men desværre gik det omkring tidnøden galt for dem begge, og tilfældighederne ville at pointene gik til Erritsø 4-3 og 4-4.
Endnu et godt resultat som virkelig giver håb om, at vi kan blive oppe. Specielt var det godt at se, at Esben fik en slags revanche fra torsdagskampen mod Søndersø 2 i Fynsserie.

Enkeltresultater

Stillingen

Indslev 1 - Læseforeningen 3

Kampen blev vundet af Læseforeningen med 5½-2½ - Enkeltresultater

Jeg håber, at der kommer et rigtigt referat!

Læseforeningen 3 - Søndersø 2

Vores spillere kom egentlig ganske pænt ud af starthullerne, Kvisthøj og Niels Henrik stod lidt presset, men ellers så det meget lovende ud. Første point tilfaldt da også Læseforeningen, da Chistian vandt på lidt over en time, det så stadig rimeligt godt ud, men efterhånden gik det ned ad bakke, Thomines modstander ofrede et helt tårn, Thomine valgte at give en officer for at ende i et slutspil med 2 tårne mod tårn plus løber, men her spillede Thomine helt galt og tabte. Der røg adskillige halve ind på begge klubbers konti, og så så det ud til, at det ville blive uafgjort, da Esben stod rigtigt godt, medens Niels Henrik stod elendigt, han tabte da også. Esben overså desværre flere lovende fortsættelser, den ene havde vist givet mat! De endte i et slutspil, hvor Esben havde tårn plus 4 bønder mod tårn, springer og en enkelt bonde, men stille og roligt forsvandt alle bønderne og næsten al Esbens tid, men til sidst var Kaj Hansen så sportslig, så han tilbød remis - T+S mod T kan da heller ikke vindes, men da Esben havde under 1 minut tilbage, så havde der ikke været nogen, der kunne have sagt noget til, hvis Kaj havde forsøgt og dermed vundet på tid!

Enkeltresultaterne

Læseforeningen 4 - Søhus af Palle Halkier Jørgensen

Så har startskuddet for holdturneringen lydt, og Læseforeningens famøse 4. hold stævner igen ud mod intetanende ofre. Holdet strutter af selvtillid og både Jeppe og Villy hilser vanen tro på modstanderne med ordene: ”Nå, hvem af jer er det, jeg skal slå i dag?!!!!”. Så er stilen lagt.

Jeppe startede aggressivt, og fik hurtigt tilspillet sig en fordelagtig stilling. Og som et rent rovdyr, kastede han sig frådende over det uforvarende offer. Inden længe var LF én ”pind” oppe. Villys selvsikre oplæg til kampen udmøntede sig ikke umiddelbart til en klar stilling, men sædvanen tro kæmpede Villy hele partiet igennem. Gevinsten lod heller ikke vente længe på sig, idet modstanderen, i en bedre stilling, valgte en tvivlsom fortsættelse. Da røgen havde lagt sig, var hvid bare nede med en officer og kort efter måtte han give dronningen, inden Villy til sidst kunne hapse hvids tårn. Anden ”pind” oppe. Christian kom desværre en halv time forsinket, og tidspresset tvang ham til at spille hurtigt. Modstanderen fik bidt sig fast, og Christian forsøgte, desværre forgæves, at holde liv i stillingen. 2 – 1. Lidt af en bet, der betød at presset var lagt over på de 2 resterende bræt. Kunne 4. holdet følge op på sidste sæsons store succes? Svaret kom hurtig, da Palle på første-brættet hev en sikker sejr i land. Et rigtig godt parti, syntes Palle, lige indtil modstanderen fremviste en overset mat i 3. UPS!! 3 – 1. Nu var det bare et spørgsmål om sejrens størrelse, og Claus klarede paragrafferne i overlegen stil. 4 – 1. En ganske tilfredsstillende start på turneringen, og lur mig om ikke der venter fremtidige modstandere flere kvaler.

Enkeltresultater

Vejle-Allested 2 - Læseforeningen 4  af Palle Halkier Jørgensen

2. runde i holdturneringen bød på Vejle-Allested 2. En klub der i sin storhedstid efter sigende skulle have befundet sig i 2. Division!? Om rygtet bærer bare en lille del sandhed i sig må svæve hen i det uvisse. Ikke desto mindre var det et yderst optimistisk hold, der stævnede ud i det fynske tusmørke.

4. holdet var i den samme opstilling, som gav succes i opgøret mod Søhus. Christian på 2. brættet skulle have revanche for sidste rundes nederlag, og startede som lyn og torden. Efter 1½ time måtte modstanderen skrabes af væggen, da Christian havde blæst ham af brættet!! Blandt andet med et lusket tårnoffer, der kostede modstanderen dronningen! På 4. brættet havde Jeppe stille og roligt mast modstanderen, og den sejrsvante Jeppe kunne føre endnu en skalp til sin samling. Faktisk kan Jeppe prale af aldrig at have tabt i en holdkamp!!!! En statistik vi selvfølgelig regner med holdes! Villy på 5. brættet står sjældent tilbage for Jeppe vedrørende pointhøst i holdturneringen, men igen måtte han igennem mange kvaler før pointet var i hus. En officer nede og med mattrusler hængende over hovedet, så han en fiks lille kombination, og hovsa så var modstanderen pludselig mat!!!! Godt kæmpet. Claus havde en meget lige kamp, også selvom modstanderen smed en officer. Der skulle meget præcist spil til, for at hive stikket hjem. Claus spurgte da også holdet om han burde tilbyde remis. Svaret kom promte, og i rungende kor: NEJ!!!! Så Claus satte sig til bordet og fandt hurtigt gevinsten. 4 – 0. Palle gik lidt galt i åbningen, men da modstanderen valgte den forkerte fortsættelse blev presset straks lagt på ham. Til Palles store ærgrelse lykkedes det modstanderen at sno sig ud af flere mulige matkombinationer, men da presset ikke lettede blev modstanderen med hastige skridt drevet mod afgrunden. 5 – 0. Triumfen var fuldbyrdet, og der var ikke et øje tørt. Det sidste mest fordi rygereglerne i Vejle-Allested, ikke ulig Kasparovs åbningsforberedelser, er yderst mangelfulde.

Enkeltresultater

Top

Styrkelisten
 1 Carsten Bank Friis
 2 Per Stentebjerg
 3 Morten Rud
 4 Jannick B. Skow
 5 Jens Otto Pedersen
 6 Jørn Moestrup
 7 Robert Vollertsen
 8 Laurits Knudsen
 9 Peter Christian Grau
10 René Rauer Hansen
11 Jørgen Lynggård
12 Axel Nielsen
13 Martin Skov Jakobsen
14 Mikkel Clausen
15 Mads Bilde Svendsen
16 Allan Drost
17 Uffe Petersen
18 Kurt Ploug
19 Johnny Holler Johansen
20 Bruno Jørgensen
21 Svetlana Demidova
22 Jørgen Kvisthøj
23 Lars Bo Sørensen
24 John Erling Nielsen
25 Jens Rasmussen
26 Brian Lorenzen
27 Niels Henrik Cappelen
28 Thomine Hansen
29 Jens Skjoldborg
30 Karl Aage Thomsen
31 Niels W. Andersen
32 Niels Andersen
33 Esben Andersen
34 Jakob Grauslund
35 Palle Halkier Jørgensen
36 Christian Winther
37 Leo M. Rasmussen
38 Claus Børsen
39 Benny Pedersen
40 Jeppe Jørgensen
41 Villy Nielsen
42 Peter Frank Jørgensen
43 Benjamin Kjersgaard
44 Allan Friis Madsen
Top

Søndersø EMT
af Carsten Bank Friis
Søndersø havde for første gang i turne-ringens historie valgt at bruge Nordisk System, som med held er blevet praktise-ret i Læseforeningens Årsskifteturnering. Men her var tilmeldingen i toppen meget mere beskeden, kun 2 mesterspillere "turde" stille op - ordet turde er ikke helt forkert valgt, for den ene mesterspiller Carsten Bank Friis vandt alle 7 partier og dette indbragte blot 6 ratingpoint! Den anden mesterspiller Carsten Frederiksen måtte lade 20 af de dyrebare point ligge! Og det kunne godt have gået endnu værre.
Gennem turneringen havde vinderen ikke de helt store problemer, første runde mod Martin Kristiansen var nok det mest interessante:

Martin Kristiansen - Carsten Bank Friis

Derefter gik det slag i slag, modstanderne var generelt mere bange end Martin, så pointene løb ind på kontoen, mange i ret korte partier.

2. pladsen lignede længe et opgør mellem Kristoffer Werming og Uffe Petersen, men til sidst løb sidstnævnte fra, da det blev til flere remiser hos Kristoffer… Carsten Frederiksen kunne ikke få sit spil til at fungere, så han kom slet ikke til at spille en rolle i turneringen, meget usædvanligt kom de to favoritter ikke til at møde hinanden! Det var faktisk en anden Karsten, der kom ind på fjerdepladsen, idet Karsten Bøje besatte denne plads, bl.a. efter sejr over Carsten Frederiksen (se Fynsk Skak nr. 7). Karsten var også den der holdt flest træk mod vinderen af turneringen!
Af flotte resultater kan nævnes Jesper Knudsen, der bl.a. spillede remis med Carsten Frederiksen, selv om der var over 600 ratingpoint i forskel mellem de 2. Leo Rasmussen er også ved at være meget glad for disse Nordiske turneringer, ligesom i den sidste Årsskifteturnering vandt han også her en bunke rating!
Esben Andersen scorede også pænt, og det kunne sagtens have blevet til mere når man så hans stillinger. Esben ser ud til at ville vinde Albani GP-serien, idet han deltager i stort set dem alle, med pæne resultater i dem alle!

Turneringsskema


Forsiden - Aktivitetskalender - Læsehesten - Top