Læseforeningen finaleklar efter semifinaleomkamp mod Frem

Det blev mere spændende, end vi havde ønsket os, da Læseforeningen 1 tog imod Frem 2 i den fynske pokalturnering, der blev spillet d. 22 februar. Vores førstehold skulle egentligt hævne vores faldne andethold, som i kvartfinalen tabte med cifrene 1-3 imod selvsamme Frem 2.

Til bords satte sig Mikkel Vinh Løftgaard, Alf Andries, Jannick Benneth Skow og Oliver Kaehne Snedker i samme brætrækkefølge. Selvom Frem 2 smed Alexander Le Besq ind på førstebrættet, så var vi ratingfavoritter på alle fire brætter. Derudover er det ret blæret, at Boca Junior er nået så langt i sin udvikling, at vi kan stille med hele tre juniorer på vores førstehold – ganske vidst flankeret af træner Jannick. Det tegner godt for fremtiden!

Første mand til at få sig en gevinststilling var Alf Andries, som med hvid fik snydt Rasmus Lehd i åbningen:
1. e4 c5 2. Nf3 Nc6 3. Bc4 g6 4. O-O Bg7 5. c3 d6 6. d4 cxd4 7. cxd4 Bg4 8. Bxf7+ Kxf7 9. Ng5+ Ke8 10. Qxg4 Nxd4 11. Nxh7 Be5

Hvid er allerede her foran med 3,5 og Alf byggede på. Mere materiale gik Alfs vej, men et par enkelte upræcise træk i midtspillet gjorde sagerne kompliceret. De to parter nåede frem til en stilling med Alfs 3 bønder og tårn imod 1 bonde og tårn. Frem-spilleren gjorde, hvad han kunne, for at finde en mulig remis, men Alf samlede tankerne og viste flot slutspilsteknik.

1-0 til Læseforeningen, men pludseligt gik det galt på en af vores brætter. Oliver havde sig en dårlig dag, for selvom han kom bedst ud af åbningen imod Bo Sørensens drageformation, så var bondefremstødene lidt ukoordinerede. Bo fik manøvreret sig rundt om bønderne og forvoldte Olivers åbne kongestilling store problemer. 1-1 til Olivers store frustration.

På førstebrættet havde Alexander Le Besq egentligt glemt, at han skulle spille pokalskak denne dag. Bo spurgte flinkt, om ikke han måtte tænde sin mobil og ringe Alexander op. Fat fik de i hinanden, og pludseligt dukkede Alexander op 35 min for sent. Pokalturneringen spilles jo med 2 rene klokketimer uden tillægstid, så det betød, at Alexander endte med at blive presset på uret imod Mikkel Vinh Løftgaard. Selvom Alexander i slutspillet havde under 5 min på uret, så var stillingen stadig lige nok til, at Mikkel meget sportsligt tilbød remis. Først afslog Alexander faktisk, men han tog den så sidenhen et par træk senere via trækgentagelse.

Med scoren 1½-1½ var det op til tredjebrættet og Jannick at finde en afgørelse. Jannick spillede en af sine vanlige solide åbninger og fik så i midtspillet fremskaffet en bonde via en takisk manøvre. Men hans modstander Oskar Perzynski fandt noget modspil og genvandt bonden, hvorpå spændingen så småt røg ud af stillingen. De to fik spillet sig frem til et slutspil med 2 bønder og tårn imod 2 bønder tårn. Remis og dermed omkamp efter slutresultatet 2-2.

Jeg spurgte Frems holdleder, hvad han vurderede oddsene var inden omkampen, og han gav sit eget hold beskedne 20%. Og jovist, omkampen så længe spændende ud. Men så viste kvalitetsforskellen sig. Første mand til at vinde var igen Alf, som fik sig en lækker stilling i midtspillet og endte med at satte mat i bunden. Oliver havde igen en stolpe-ud kamp. Han kom bedst fra Bo’s b4-åbning, men endte med at ryge i et uheldigt matnet. Som Bo sagde: “Den mand slår jeg aldrig to gange på samme dag igen”.

Med stillingen 1-1 var det igen lidt for spændende. Men Jannick var oppe med en kvalitet og foran med et minut på uret. Til sidst blev tiden for knap, så Frem-spilleren ramte 0.00 på uret i en stilling, som nok også var tabt på brættet. Mikkels kamp var igen en lige affære, brikkerne rykkede med lynets hast, og uret fik sig nogle bask fra de hurtige hænder. De to kamphaner endte ud i en teoretisk remisstilling (phillidor position), men Mikkel vandt på tid med 12 sekunder tilbage selv.

Den anden pokalsemifinalekamp, som blev spillet samtidigt, var mellem Indslev og Grillskak (kodeord for Sydøstfyn). Indslev leverede jo i kvartfinalen et sensationelt resultat ved at slå forhåndsfavoritterne fra Frem 1 ud, men alligevel var de noget undertippede imod Sydøstfyns tropper. Kampen mellem Indslev og Grillskak endte dog også 2-2 og kom ligeledes i omkamp. I lynmatcherne trak Grillskak så det længste strå, så derfor venter de i pokalfinalen til en gyserkamp imod Læseforeningens førstehold. Finalen spilles i uge 11, så vi krydser fingre for vores Boca Junior talenter.