Snævert nederlag for LF2 på Sydsjælland

Runde 5 i 2. Division bød på en svær udebanetur til Præstø. Selvom vi var en smule undertippede med en forventet på 2,9, så gik vi til kampen med svag optimisme.

Tre timer gik der og stillingen stod stadig 0-0. Stilheden bredte sig i lokalet, men det ulmede af point rundt omkring, mens en håndfuld spillere så småt røg i tidnød. Præstø tog de første to stik, da de fik gevinster på 2.- og 8. bræt. Jørn Moestrup kom ellers fint ud af åbningen med sort imod Morten Frank Jensen, men trykket blev for stort i midtspillet; først røg der en bonde og dernæst røg resten af stillingen. Stortalentet Noah Skotte Frydendahl kom uheldigt ud af åbningen, så selvom materialet var lige, så var bondestrukturen og hans hvidfeltet løber håbløse. Noah prøvede at kæmpe sig tilbage efter bedste evne, men måtte sidenhen se sit tårn fanget og gav kort tid efter fortabt.

Alex fik en af sine yndlingsgambitter og gjorde alt i sin magt for at give brikker væk i bytte for at sprænge modstanderens stilling itu. Alex stod godt, men løb tør for tid, så til sidst trak han i nødbremsen og fandt en evigskak. 2½-½ til Præstø. Jørgen Lynggaard startede ud med en dobbelt fianchetto struktur, som sidenhen udmøntede sig i et relativt lige midtspil. Men da røgen lagde sig, så havde Lynggård 6 bønder og dronning imod 4 bønder og dronning, hvilket han eksekverede på fornemmeste vis. Med Lynggårds sejr var spændingen tilbage i matchen med stillingen 2½-1½.

Undertegnede fik en småkedelig åbning, men sidenhen afgørende fordel i løbet af midtspillet. Computeren sagde undervejs oppe med 3,5 og modstanderen tilbød desperat et par trækgentagelser, men i stedet for at tage imod den halve eller finde gevinsterne, så satte jeg brat en springer direkte i slag. 3½-1½. Michael var i krigerisk humør denne søndag og valgte prompte at rokere langt. Stillingen var undervejs uklar og Michael havde flere fordelagtige positioner – måske også til allersidst – men i takt med at flere og flere brikker røg af brættet, så endte det med en fredelig remis, så det stod 4-2.

Efter at have mødt stribevis af d4-åbninger i holdturneringen, så fik Bent Carl Christensen endeligt lov at prøve sit repertoire imod e4 af. En skarp teoriduel førte efter midtspillet til en forceret gevinst, men BC fandt ikke den rette forsættelse og kort tid efter stod modstanderen til gevinst. Bent fik heldigvis svindlet sig tilbage til en evigskak, hvorpå de to spillere gav hinanden hånden. Tilbage sad Jesper Knudsen, som efter en taktisk manøvre var en bonde oppe.

Jesper havde 3 bønder, springer og tårn imod modstandens to bønder, løber og tårn. Jesper viste derpå flot teknik, hvor han fik gjort sin springer god til trods for en åben stilling. Til sidst blev der afviklet til 2 sammenhængende bønder og springer imod en enkelt løber, og her var Jesper kølig og fik hevet sejren hjem. Resultatet endte lidt over forventet med 4½-3½, men LF2 sulter stadig efter sine første matchpoint.

Med den nye divisionsstruktur, så er det kun top-3 i 2. division, som får lov at blive oppe, hvilket LF 2 desværre må skyde en hvid pind efter. Ikke desto mindre glæder vi os til næste runde mod lokalrivalerne fra Frem 2, som plejer at være garant for skarpe partier og god underholdning. Ligaen kan aflæses her: https://holdskak.skak.dk/TeamTour/Table?teamTourGroupId=432&teamTourId=92

Forfattet af Søren Christensen.