Giersings Realskole blev nordiske mestre i skoleskak
For en lille måneds tid siden triumferede Giersings Realskole med guld og sølvmedaljer ved NM i skoleskak på Island. En fantastisk præstation, og vi er stolte af, at alle deltagere har eller har været medlemmer af BoCA Juniors. Chris har skrevet en inspirerende beretning derfra.
Aktiviteter i BoCA
De seneste dage i BoCA har budt på lørdagstræning og besøg af P4 Fyn i torsdags, hvor der blev bragt to fine indslag i eftermiddagsudsendelsen. Her fortalte formand Lars lidt om klubben og Christian Ringsmose og Leia Andries lidt om, hvad der gør skak så spændende for de unge. Hør udsendelsen på https://www.dr.dk/lyd/p4fyn/p4fyn-eftermiddag/p4-eftermiddag-2023-08-24-15-03-5, hvor der evt. kan spoles frem til cirka 1:05:55 og 1:32:45 for at høre lidt om skakken i BoCA.
Oliver er også mesterspiller
Oliver og Villads med en velfortjent is.
I sidste måned kunne Villads Majvang Sandmann kalde sig mesterspiller efter et flot resultat i Øbro. Nu slutter Oliver Kaehne Snedker sig til i samme kategori, efter at han krydsede 1900 i rating i sidste weekend i turneringen i Skanderborg. Ratingtallet der landede helt præcist på 1913 blev sikret med en indbyrdes remis mod Villads i sidste runde. De to drenge sluttede begge på 3 point efter hver 2 gevinster, 2 remiser og et tab.
Villads er ny mesterspiller
Ved Øbro Sommerskak (13. - 16. juli) spillede Villads en særdeles flot turnering, og med 4 af 7 mulige sluttede han på en delt 4. plads. Samtidig krydsede ratingtallet for første gang 1900 og Villads kan kalde sig ny mesterspiller. Helt præcist sluttede han på 1912 i rating, og det var allerede sikret, selv om han i sidste runde tabte til arrangørklubbens Marius Enevold Gjesme, der sluttede som nummer 2 i turneringen. Lars René Andersen fra Skakklubben af 1968 vandt samlet med 6/7.

Ny i Læseforeningen

Er du ikke allerede medlem af Læseforeningens Skakklub, så kan du på linket herunder finde en kort introduktion til os, vores aktiviteter med videre.

Aktivitetskalender

04.12 - 08.12 Holdskak (3. runde)
10.12 Divisionsskak (4. runde)
14.12 Klubmesterskab i lynskak + Skakcafe
15.12 Juleafslutning

Kontaktpersoner

Læseforeningens Skakklub og Bo.C.A. Juniors
Lars Munk Jensen
Tlf: 28716232
E-mail: lamujen@hotmail.com

Bo.C.A Juniors

Se en introduktionsvideo til Bo.C.A Juniors


Bo.C.A. Juniors (Bolbros Chess Academy) er en ungdomsafdeling i Læseforeningens skakklub, der startede i januar 2018. Målet med ungdomsafdelingen er at tilbyde en forskningsbaseret og sjov skakundervisning. Det betyder, at vi inddrager viden om børns kognitive funktioner og sociale udvikling for at skabe et stærkt undervisningstilbud. Et tilbud, hvor det at mestre skakspillets kompleksitet er foreneligt med sunde relationer mellem børn og mellem børn og voksne.

Bo.C.A. Juniors er blandt de største ungdomsafdelinger i Danmark, hvilket giver os mulighed for at tiltrække præcis den trænerkapacitet, der skal til for at leve op til klubbens ambitioner. Det betyder, at vi kan organisere undervisningen på baggrund af professionelle undervisere og forskere indenfor pædagogik og læring.

Samarbejdspartnere