Læseforeningens Skakklub
 
Pokalholdets kamp i Nyborg
Af Johnny Holler Johansen, 10. november 2010

 

Mandag 8. november spillede klubbens hold i den fynske pokalturnering mod Eventyrskakklubben i Borgeskovskolen i Nyborg.

Trods Eventyrskakklubbens 2 spillere på over 2000, kunne vort hold have fået en endnu værre lodtrækning. Holdet kunne have trukket FREM 1 eller Sydøstfyn 1, begge med ene mesterspillere, de fleste pænt over 2000.

Så til selve kampen. På førstebrættet var undertegnede med kun 1868 og på 2. brættet havde vi Erling Rasmussen med lige under 1800. Til gengæld var vi ratingmæssigt overlegne på de sidste to brætter. Jens Rasmussen havde på 3. brættet ca. 600 mere i rating og Claus Børsen sad over på sidstebrættet og fik derfor et gratis point.

Således førte vi inden kampstart med 1-0. De tre spillede partier fik de ventede udfald. Allerede i åbningen kom Jens med hvid en officer op og kørte partiet sikkert hjem. På nabobrættet spillede Lars Munk Jensen Kongegambit mod Erling. Uden at dække med g7-g5 prøvede Erling at holde på f4-bonden, men kunne ikke. Det blev et parti, hvor begge konger var fanget i centrum af deres respektive baglinjer. Det var den sorte konge, der kom i problemer, hvorfor Lars Munk vandt. Jeg selv spillede gambitspil med hvid mod Per Arnt Rasmussen. Selvom jeg kom endnu en bonde ned, fik jeg vundet det tabte tilbage. Resultatet blev et slutspil, der så meget lige ud. Her viste Per Arnts større slutspilsforståelse sig og han brød igennem på g4 og h3 med kongen og vandt.

Kampen sluttede altså 2-2, hvorfor der skulle spilles lyn. Her blev det til 3 omkampe inden afgørelsen faldt. Claus fik hver gang et gratis point og Jens vandt hele tiden hurtigt, hyppigst via officersgevinst. Da Erling tabte alle sine partier, var afgørelsen lagt i mine hænder. Dette scenarie var ventet på forhånd. Mine to første partier var, ligesom det afgørende sidste parti, angrebsspil fra Per Arnt. Jeg tabte de første to, men vandt det sidste på et hængende hår. Jeg konstaterede tidsoverskridelse hos Per Arnt, hvor jeg selv havde et sølle sekund tilbage.

Vi gik altså videre til 2. runde, blandt andet sammen med de to tidligere nævnte hold fra FREM og Sydøstfyn.

Farve for førstnævnte Eventyrskakklubben Læseforeningen 2-2, 2-2, 2-2 og 1-3
Hvid Per Arnt Rasmussen Johnny Holler Johansen 1-0, 1-0, 1-0 og 0-1
Sort Lars Munk Jensen Erling Rasmussen 1-0, 1-0, 1-0 og 1-0
Hvid Kristen Bjørn Christensen Jens Rasmussen 0-1, 0-1, 0-1 og 0-1
Sort Mr. X Claus Børsen 0-1, 0-1, 0-1 og 0-1