Læseforeningens Skakklub
 
Århus/Skolerne 2 - Læseforeningen 1
Carsten Bank Friis, 1. februar 2010

 

Både Læseforeningen og Århus/Skolerne var inden kampen rimeligt sikre på ikke at rykke ned, så kampen havde ikke den helt store betydning, med mindre at et af holdende skulle gå hen og tabe kæmpe stort.
I starten synes jeg ikke at vi stod så godt rundt omkring, René var godt nok foran, men det var ofret materiale, og kan man overhovedet overleve sådan en stilling... Grau havde brugt uhyggelig megen tid og stod egentlig ikke særligt godt, godt nok stadig materielt lige. Moestrup stod lidt presset. Per, Torben og jeg selv var vel ret lige. Mortens stilling var helt umulig at sige
noget om, Morten førte på et tidspunkt med lidt mere en officer, men Jakob havde meget aktivt angreb, og tidsmæssigt set havde de nået ca. 9 træk på 2½ time! Christian stod lidt bedre.
Først færdig blev jeg selv, Rendboe spillede lige et enkelt lidt for aktivt træk og så var der faktisk ikke mere, mine brikker trængte ind i hans stilling og den kunne ikke redes. 0-1. Lynhurtigt derefter blev det 1-1, idet Per bukkede damen væk, Per spillede ellers
på gevinst, men reelt ville stillingen nok ellers have endt remis. Næste afslutning stod René for, det lykkedes ham at komme helskindet ud af alle forviklingerne med 2 bønder i overskud, og derfra spillede han bare klart bedre end sin modstander, der blev helt overspillet 1-2. Næste afslutning kom rapt derefter, idet Torben måtte bøje sig for Bjørn et af Århusklubbens unge talenter, der havde spillet partiet meget opfindsomt. Selv om det virkede som om han ikke kendte så meget til åbningen som Torben, så fandt
han alligevel de kritiske træk. Efterhånden blev Bjørns angreb så ubehageligt, at Torben brød sammen både på klokken og brættet. 2-2.
Endnu engang var Peter svineheldig - godt at have ham som klubkammerat - efterhånden nede med 2 bønder og næsten ingen tid på klokken, så var der pludselig en skak, der vandt et tårn, og et par træk senere, da tidskontrollen var passeret gad vores gamle medlem ikke se mere 2-3. Morten og Jakob spillede som sagt et helt vanvittigt parti, efterfølgende fandt de ud af, at Morten undervejs havde haft en vindende fortsættelse, men Morten havde også fundet en feberredning! Til sidst blev de enige om remis ved trækgentagelse i en ret lige stilling. 2½-3½.
Vi kom på vinderkurs, da det lykkedes for Christian at vinde sin stilling, stille og roligt kom han til at stå bedre og bedre, først blev der indkasseret en bonde og til sidst var det en meget ubehagelig fribonde, der fik modstanderen til at give op 2½-4½.
I det sidste parti sad Jørn med et lidt dårligere slutspil med minusbonde, vi håbede bare alle på, at hvid ikke kunne trænge ind i hans stilling, men til sidste lykkedes det desværre og så var stillingen klart tabt. 3½-4½.
Alt i alt et fint resultat, og det var vel ikke helt urimeligt set over hele kampen, vi fik noget nogle steder, men fik for lidt andre steder.
De øvrige resultater i rækken var fine for os, nu mangler vi godt nok nr. 1 og 2 i de 2 sidste runder, men vi har nu 6 point ned til nedrykningspladserne, og umiddelbart virker det usandsynligt, at de to nedrykningskandidater skulle gå hen og score så mange point i de to runder - den ene gang de 2 hold har scoret matchpoint var i det indbyrdes opgør!