Læseforeningens Skakklub
 
Læseforeningen 3 - Søndersø
Af Claus Børsen

 

Endnu en sejr til tredjeholdet - Christian Winther scorede 7 af 7

Efter at LF`s andethold om mandagen havde sikret sig sin forbliven i Fynsserien ved en overbevisende sejr på 6-2 over Sydøstfyn 2, var det om torsdagen blevet tredjeholdets tur til at gøre andetholdet kunststykket efter ved fællesafslutningen i Nr. Åby. Kravet til os var lidt mere beskedent, idet en score på 2½ pts. ville være nok til at komme fri af de to nederste pladser, hvoraf kun den nederste (Gelsted) ville betyde direkte nedrykning.

Selv om dagens modstander var et af de bedre hold, det tidligere divisionshold Søndersø, var selvtilliden hos Læsedrengene intakt; for dels var Nordfynboernes hold langt fra fordums styrke, og dels mødte Læseforeningen op med en frisk sejr over Middelfart i bagagen. Optimismen blev ikke mindre, da holdopstillingerne viste, at bræt 8 (Villy) havde vundet uden kamp. Efter en halv times spil var det andet point i hus, signeret Dan Wulff (ja, vi andre nåede dårligt at se, hvordan han havde båret sig ad, men overbevisende var det). Kort efter faldt endnu en afgørelse og desværre ikke til Læseforeningens fordel. Nedzad havde angrebet energisk og bl.a. tvunget en fribonde frem til 7. række, solidt understøttet af dronningen. Modstanderen havde dog indtil videre blokeret forvandlingsfeltet med et tårn. Pludselig opdagede Søndersø-manden, at den bonde, som skulle dække hvids løber, var bundet af kongen og haps! forsvandt løberen, og straks efter røg der endnu en officer, og så var der ikke mere at angribe med.

Lidt senere blev der taget remis på de tre øverste brætter i lige stillinger (Brian, Claus og Jens), og så var der kun to partier tilbage. Peter Frank stod temmelig lovende og havde gaflet et tårn på a8 med sin løber; men modstanderen havde et par nærgående trusler mod den hvide konge, og Peter turde derfor ikke satse hele butikken, men indvilligede efter en lang tænketur i en remis mere.

Sidste parti, som egentlig var det næstsidste, var Christian Winther imod Søndersøs unge formand Michael Nielsen. For en gangs skyld kom Christian næstbedst fra åbningen, og efter en times spil havde begge parter et tårn og en løber og hhv. seks og syv bønder og absolut ingen kompensation for den manglende bonde. Det så derfor sort ud for Christian, der havde vundet samtlige sine 6 tidligere holdkamppartier i denne sæson.

Alligevel forsøgte han at skubbe et par bønder fremad, og herved blev de fremskudte bønder pludselig farlige. Stillingen kompliceredes, og en remis syntes mulig. Alligevel var forbavselsen stor, da Christian kort efter kunne meddele, at han havde taget hele pointet, efter at modstanderen havde begået en fejl. Hermed havde Christian vist samtlige holdkampmodstandere ”Wintervejen” og sluttet sæsonen af med maximum 7 pts. af 7 mulige – en formidabel præstation, som i divisionsturneringen ville have udløst et skakur. Christians partier hidrører fra 6 runder i serie 1 og én i Fynsserien; men det gør jo ikke glæden mindre. Et stort til lykke fra redaktionen og holdlederen!

Hermed vandt Læseforeningen matchen 5 – 3 og sluttede i øverste halvdel som nr. 4 med 28½ pts.

 

Claus

Læseforeningen 3

Søndersø

5-3

Brian E. Kristiansen Erling Rasmussen

½-½

Claus Børsen Niels Justesen

½-½

Jens Skjoldborg Dennis Larsen

½-½

Nedzad Barlov Kaj Erik Hansen

0-1

Christian Winther Michael Nielsen

1-0

Peter Frank Jørgensen Peder E. Thomsen

½-½

Dan Wulff Kristensen Poul Nielsen

1-0

Villy Nielsen Ej mødt

1-0

Slutstilling i Serie 1 kreds 2:

1. Indslev 1                 39 + 14 MP
2. Middelfart               33 + 8 MP
3. Søndersø                29½ + 8 MP
4. Læseforeningen 3    28½ + 7 MP
5. Højfyn                     26½ + 7 MP
6. Nr. Aaby Junior 2   26 + 6 MP
7. Assens                    23½ + 6 MP
8. Gelsted 1                18 + 0 MP

MP står for matchpoints, 2 for sejr, 1 for uafgjort og 0 for nederlag.