Læseforeningens Skakklub
 
Læseforeningen 3 - Assens
Af Peter Grau

 

Kl. 19.00 blev urene sat i gang. Hele fem af vores spillere havde fundet det vigtigt nok at møde punktligt op til matchens start. Formanden, der havde gjort et stort arbejde for at samle et hold, var hårdt prøvet. Specielt da klokken nærmede sig 19.30 (!) uden at holdet endnu var mødt fuldtalligt op!

Heldigvis påtog Jens Rasmussen sig med meget kort varsel at spille på 1. brættet.

Da hele holdet var på plads, så det lovende ud, idet spillerne udstrålede seriøsitet og fordybelse. Man kunne tydeligt mærke, at spillerne tog sig sammen!

Matchen

Den første på tavlen var Peter Frank, der spillede en sikker og beroligende remis i hus. 0.5-0.5.

Flemming lagde snedigt en fælde i partiet mod Frimodt, der ville resultere i dronningefangst. Skæbnens ironi ville dog, at modstanderen lugtede lunten, undgik fælden og sluttede af med elegant at fange Flemmings dronning! 0.5-1.5.

Dan struttede af selvtillid ovenpå sine bedrifter i årsskifteturneringen og iscenesatte et heftigt angreb, der dog blev afværget med en betænkelig stilling til følge. Med Dans stime af succes in mente kunne det selvfølgelig ikke spænde anderledes af end sejr til Dan! 1.5-1.5.

Villy var i topform og tilspillede holdet et meget vigtigt point via et meget flot parti! 2.5-1.5.

Nedzad stod meget godt. Nedzad havde en god springer mod dårlig løber samt en dejlig terrænfordel. Med vanlig aggressivitet prøvede Nedzad at knække modstanderen. Desværre forvandlede et tilsyneladende godt bondetræk sorts dårlige løber til en pragtløber, hvorefter stillingen blev alt for vanskelig at forsvare. 2.5-2.5.

De tre øverste brætter kæmpede til langt ud på aftenen.

Jeppe spillede fornuftigt, men alt for langsomt, hvilket kostede et point i svær tidnød. 2.5-3.5.

Claus Børsen endte med et svært slutspil sammen med Simon Juhl. På trods af tidnød i en svær stilling lykkedes det Claus at hapse en bonde umiddelbart før træk 40. Det udviklede sig herefter til et meget vanskeligt slutspil, hvor begge spillere havde løberparret samt ca. et halvt dusin bønder. Kl. 23.14 vaktes tilskuernes optimisme for alvor, da Børsen vandt en løber! Før pointet kom i hus skulle den anden tidnød  og en stædigt fightende Simon dog overvindes. Børsen endte til sidst med løberparret og dronning mod Simons konge og en enkelt bonde. Der var dog et par snedige patfælder, der skulle undviges. Det lykkedes flot med 14 sekunder tilbage af betænkningstiden at finde en lækker 2-træksmat, til stor beroligelse for de hårdt prøvede tilskuere. 3.5-3.5.

Skakkens grundlov foreskriver, at fighteren Jens Rasmussen altid - uundgåeligt - vil være den sidste mand, der bliver færdig. Dette holdt også stik denne aften.
Jens kløede godt på efterfulgt af en drømmekombination, der vandt en dronning for et tårn og en let officer. Dette kostede dog pænt på klokken. I rablende tidnød lavede Jens et par forsigtige, men alt for passive træk, der kostede stillingen. Den 1. tidnød blev overvundet med 3 sekunder tilbage på klokken. Den meget svære stilling, som Jens sad tilbage med, resulterede meget hurtigt i en ny tidnød, hvor Jens minsandten var ved at tilfuske sig et halvt point via trækgentagelse. Men ak, trods forbilledlig kampskak 3.5-4.5.

Trods nederlaget er der grund til optimisme med hensyn til holdets fremtid i rækken. Det kræver blot den samme kampgejst som i denne match samt at alle spillerne er klar kl. 19.00!

Aftenen giver anledning til indskærpelse af holdskakkens tre bud:

1. Kom til tiden senest kl. 18.50! Det giver unødig uro på holdet, når folk kommer for sent.
2. Hjælp til med at stille brikker op!
3. Ryd op efter dig!

Læseforeningen 3

Assens

3½-4½

Jens Rasmussen Søren Plovgaard

0-1

Jeppe Jørgensen Ib Juhl

0-1

Claus Børsen Simon Juhl

1-0

Nedzad Barlov John A. Ussing

0-1

Peter Frank Jørgensen Jørgen Krone

½-½

Flemming Schmidt Michael Frimodt

0-1

Dan Wulff Kristensen John Klemmensen

1-0

Villy Nielsen Bent Lerke

1-0

Stilling i Serie 1 kreds 2 efter 5 runder :

1. Indslev 1                 27 + 10 MP
2. Søndersø                24 + 8 MP
3. Middelfart               24 + 6 MP
4. Nr. Aaby Junior 2   20½ + 6 MP
5. Læseforeningen 3    19 + 3 MP
6. Højfyn                    16½ + 3 MP
7. Assens                    16 + 4 MP
8. Gelsted 1                13 + 0 MP

MP står for matchpoints, 2 for sejr, 1 for uafgjort og 0 for nederlag.