Læseforeningens Skakklub
 
Fynsserien 2007 - 2008, LF 2 - Indslev 1
Af Johnny Holler Johansen

 

Torsdag 15. november spillede vores andet- og tredjehold hjemme i Brugerhuset mod henholdsvis Gelsted og Indslev 1.

Herunder omtales kampen i Fynsserien. Indslev var svag favorit på topbrættet, mens LF 2 var favoritter på resten af brætterne. Så et forventet resultat var 6-2 til Læseforeningen.

Indslev 1

Læseforeningen 2

3-5

Thomas Buur Johnny Holler Johansen

1-0

Dennis Jespersen René Rauer Hansen

½-½

Jakob Petersen Allan Drost

0-1

Andrew Velarde Jakob Grauslund

1-0

Thomas Bo Thomsen Jørgen Kvisthøj

0-1

Hans Ove Andersen Kurt Ploug

0-1

Joakim Hansen Jens Rasmussen

0-1

Jacob Buur Christian Winther

½-½

Som man ser af tavlen ovenfor, er det en udsat kamp. Den skulle have været afviklet i Bubbel Forsamlingshus 2 dage før, men et vist valg kom i vejen.

På bræt 1 kom Johnny skidt fra åbningen og tabte i løbet af 27 træk. I stedet for at gennemføre e2-e4 i nedenstående stilling med det forberedende Db3 og Sd2, kom i stedet en forfejlet plan om, at bytte en springer mod en løber (h3 fulgt af g4 og Sh4).
Herefter blev e4 aldrig gennemført, og Thomas fik godt spil og vandt i kongeangreb, godt hjulpet af modstanderens ringe spil. Afgørelsen faldt her :
Thomas spillede 26.- Dxd2, hvorpå Johnny opgav.

På bræt 2 spillede René en rolig remis og fredspiben blev tændt efter 27 træk :
På bræt 3 kom Læseforeningens første gevinst. Det var i et parti, hvor Indslev-spilleren åbnede med a6 og b5. Efter 14 træk havde de stillingen :
Allan spillede her 15. Lg5, der truer mat på c7 med springeren. Af udseende en god stilling for hvid, men fortsættelsen var med gensidige chancer. I nedenstående stilling ofrede sort en springer for at få langt fremskudte forbundne fribønder :
Det skete med 33.- Sxb2. Men Allan fik dem standset, hvilket skete ved at ofre tilbage, og lidt senere endnu fik Allan to bønder i overvægt. Jakob Petersen opgav i følgende stilling, stillet overfor en ustandselig hvid e-bonde :
På bræt 4 kom LF´s andet og sidste nederlag. I denne stilling vandt Grauslund en bonde, men det krævede, at han byttede sin stærke forsvarsløber på g7 :
Det skete med 13.- Lxd4 14. cxd4, Sxb4. Ni træk efter troede Jakob, at han vandt en ny bonde :
Han spillede her 23.- Dxa5? hvorpå Andrew svarede Sc2. Herved fik Indslev-manden en officer. Senere fik Andrew stærkt angreb på Jakobs konge. Det sluttede med matsætning i træk 48.

På bræt 5,6 og 7 fik Læseforeningen 3-0. På det øverste af disse brætter fik Jørgen bare en bonde foræret :
Med 16.- Se7? tabte sort b-bonden og kunne bagefter ikke undgå dronningafbytning. Der skete 17. Dxb6, Lc6 18. Dxd8+. Siden solgte Indslev-spilleren endnu en bonde og efter 29 træk vandt Jørgen.

På 6. brættet blev der tidligt byttet dronninger i noget, der minder om Sämich-varianten i Kongeindisk. I træk 25 tillod Hans Ove en for Kurt Ploug god springerafbytning :
25. Sg4?, Sxg4 26. fxg4, f3. Her opgav Hans Ove grundet 27. Sg3, Td2+ fulgt af 28.- Td1 og  29.- f2.

Den sidste sejr til Læseforeningen stod Jens Rasmussen for, mens Christian Winther ikke kunne sætte mat med springer, løber og konge mod konge, og derfor måtte nøjes med remis.

Andre resultater fra 2. runde : FREM 3 - Tårnet Svendborg 1  6½-1½, Nr. Aaby 1 - Sydøstfyn 2  4½-3½ og Odense 1 - Nyborg 1  2½-5½