NM for piger 2023

Leia var i sidste weekend i april med til NM for piger 2023 i Helsingborg, hvor hun blev nummer 5 i gruppen U-13. Leia har skrevet lidt til hjemmesiden.


Jeg deltog i NM for piger i Sverige, Helsingborg, sidste weekend i April. Fra Danmark var vi en delegation på fem piger, hvor to af os deltog i U-13, Anna-Sofie Li fra Køge og jeg, en i U-16, Emma Nielsen fra Skive og to i U-19 Nienke Van Den Brink fra Gladsaxe og Andrea Kongskov fra Syddjurs. Delegationen var ledet af Arild Rimestad. I år var alle nordiske lande med. Turneringen blev spillet med en schweizerparring, hvor vi spillede fem partier fordelt på tre dage. Trods det lave rating-gennemsnit, i min gruppe, var den første halvdel af pigerne ret stærke spillere. Anna-Sofie og jeg var seedet som nummer et og to, men alligevel lykkes det os ikke at snuppe de to første pladser. Anna-Sofie tog sølvmedaljen, mens jeg måtte nøjes med en femteplads.

Jeg havde ikke den bedste turnering, nok fordi mine tanker var med mine bedsteveninders konfirmation. Og det kunne man tydeligt se blandt andet i 3. runde, hvor jeg for første gang blev overrasket i åbningen. Jeg spillede hurtigt og naturlige træk, og endte hurtigt med en klart dominerende stilling.

Efter at have misset Sc5 -+ i stilling nedenunder, gik det ned ad bakke og jeg endte med at stå lidt værre. Jeg kæmpede mig tilbage i tidsnøden og endte med at stå til gevinst igen. Slutspillet var præget af store fejl fra begge sider, og det lykkes mig at smide gevinststillingen mange gange. I slutstillingen havde jeg misset den ellers kendte pat-ide, men heldigvis kendte hun den ikke.

Efter 1…Sc5 2.Lxc5 Lxg4 vinder Sort en vigtig ekstra bonde.

Sort kan ikke vinde efter f.eks. 1.Tg1, da 1…Ka3 2.Tg3 Txg3 er pat. Heller ikke efter 1…Kc2 2.Tg2+ Td2 (som kom i partiet) 3.Tg3 kan Sort gøre fremskridt, da Hvids konge i mange varianter bliver sat pat.

Nienke tog også en sølvmedalje med hjem i U-19.

Link til resultater: https://chess-results.com/tnr757233.aspx?lan=32