Så er der dømt finaledag til U-DM

Søndag afgøres det hvem der bliver DM i de 5 årgange, der afvikles her i weekenden. Lad os tage det fra de ældste årgange og ned.

I U19 ligner Nicolai Kistrup en mand på cruise control, selv om han i dag afgav et halvt point til Marcus Juul Nielsen, hvilket måske isoleret set er turneringens største overraskelse hidtil, hvis vi kigger på enkelt resultater.  2. pladsen ligger til Adesh – eneste mand der ser ud til at kunne ændre på dette er arrangør klubbens Christian Ringsmose, der skal levere karrierens største enkelt resultat for at ødelægge denne spådom.

I U16 er Paulius i front med 3/3 bl.a. efter sejr i 1.rundes opgør  mod ratingfavoritten  Casper Liu der står noteret for 2 point. Dark house er John Christopher Højstrup Christensen, der indtil videre kun har afgivet en halvt point til Oscar, men til gengæld både har Paulius og Casper på søndagsprogrammet.  Mit gæt er Paulius tager et overraskende mesterskab hjem med Casper på 2.pladsen.

U14 er så jævnbyrdig, at det stort set stadigvæk er lige så umulig at forudsige en vinder, som da turneringen startede. 4 mand på 2,5 point og 4 mand på 2 point inden de sidste 2 runder. De 2 topopgør i morgen formiddag mellem hhv. Lukas Iskos mod Mikkel Løftgaard samt Kristian Burgaard mod Alf Andries afgør sikkert hvem der spiller om DM titlen om eftermiddagen. Mit bud er at en vinder i opgøret mellem Lukas og Løftgaard også vinder trofæet. Lukas har lagt stærkt ud både i sidste weekend  i Goaudit Ungdom  2020 og her til DM, så han har spillet til at gøre det, mens Løftgaard , når uanede højder den dag han bruger mere 5 min på et træk. Burgaard bliver mindst treer, hvis han har styr på hans ind imellem svimlende tidsforbrug på finaledagen. Hvis det skulle ende med lige stilling ser det pt. ud til Iskos og Daniel Tuk har de bedste kort på hånden.

I U12 har vi turneringens på forhånd største favorit – nemlig Jeppe Hald Falkesgaard, som indtil videre også har indfriet forventninger med 4/4. Eneste reelle tilbageværende udfordrer til titlen er næstfavoritten Vitus B. Medhus. Så der er lagt op til det store finaleparti i morgen kl.09:00. Mit gæt er at Jeppe trækker det længste strå, og Vitus skal kæmpe i de sidst to runder for at holde et meget talent fuld kuppel fra 2.pladsen.

På 1. dagen i U10 var der ingen på højde med Sarah Sima Derlich, som har 4/4 og tilmed er et helt point foran et forfølgerfelt på ikke mindre end 5. Rating favorit Emil Zander var ude i stormvejr i løbet af dagen. Han tabte første parti til Julius Gregersen og var tæt på knock out i 4.runde, hvor han mirakuløst vis fik vendt en tabsstilling mod Anker Muller til gevinst med en smart kombination. I morgen runden kl.09 søndag mødes netop Emil og Sarah hinanden. Hvis førstnævnte vinder bliver der kamp til stregen. mit bud er dog vi får en overraskende vinder i Sarah i denne gruppe. Både Elin Wu og Leia er efter 1. dagen gode bud  på top 4.

LMJ