Læseforeningen 3 – Assens 1

Så kom vi endelig i gang med den fynske holdturnering. Mange af os har gået og ventet på at skulle i gang med sæsonen og spille skak, det har været en trist tid det sidste halvandet år hvor Covid -19 har været skyld i at vi ikke har haft de store muligheder for at mødes og spille skak mod hinanden fysisk ude i klubberne. Men nu er det endelig blevet anderledes.

 

Torsdag aften tog Læseforeningen 3 i mod Assens 1 i Serie 1.

Det blev en aften som startede med at vi lige skulle have betænkningstiden på plads, Fyns Skak Union havde ikke fået opdateret regelment til holdturneringens start selvom det blev ved taget på 3 Hk. møde  d.19.08.20. Og da der var spillet 3 kampe mandag med den forkerte betænkningstid, blev det besluttet fra Fyns Skak Union side af at 1 runde bliver spillet med den gamle betænkningstid. Ja – der skulle så også lige styr på noget med styrkelister da dette heller ikke stemmer i henhold unionens regelment. Lad os håbe at der kommer styr på tingene til næste runde.

 

Lidt over kl. 19.00 blev kampen sat i gang. Klokken var ikke meget mere en 5-6 min efter kamp start før holdkaptajnen (undertegnede) satte sejlet hvor John A. Ussing måtte give fortabt efter blot 9 træk. Anders Sørensen fulgte efter stykke tid med en remis mod Patrick Bech som jeg vil betegne som Assens store håb i fremtiden. 1,5 point kort inde i kampen til LF 3 – så var vi ligesom i gang.

 

Det var fra Læseforeningens side et glædeligt gensyn på bræt 1  med Ken L. Rasmussen som er tilbage i klubben efter en pause. Der var lige rust som lige skulle pudse af, nok blev det til en remis med de sorte brikker mod en ganske velspillende Shahrokh Mojtabaei fra Assens men det var tydeligt at se, at Ken bestemt ikke har glemt at spille skak.

 

På bræt 3 var der også et glædeligt gensyn med Michael B. Hansen som efter nogle år, hvor han mest har brugt sin tid på at være dommer til bl.a DM er tilbage og opsat på at spille lidt igen. Michael mødte Søren Plovgaard og det var bestemt en velspillende Michael Hansen der satte takten i partiet fra start til slut. Jeg mener at uret stadig stod på 1 time + på Michaels side og Søren havde ikke mere end ca. 5 min på sin side da han måtte give fortabt for Michaels C-bonde som kom stormende mod en klar sejr denne torsdag aften i Oktober.

På bræt 2 mødte Jacob Jensen den gamle Assens legende Anders Storebjerg som efter mange års pause også er vendt tilbage til skakken. Det lykkedes Jacob til sidst i en kraftig tidsnød at spille sig tilbage efter at have stået knap så godt og nok mere i noget der lignede til tab et øjeblik. Men når Jacob bliver presset på tiden så finder han nogle gange en udvej hvor trækkende kommer til ham og det gjorde han i partiet mod Anders Storebjerg hvor det lykkes ham at få en Remis. Rutineret at spille efter en halv, som vi ved mange gange ligger og flyder i slutspillet.

 

 

 

Arne Christianen vandt sikkert på bræt 8 over den unge Karl Hansen. Tilbage sad vores unge talent Villads på bræt 7 og Steen Jacobsen på bræt 4. Villads havde fuldstændigt styr på Tue Brass fra Assens. Tue blev eksamineret af Villads, der viste hvordan man vinder et tårnslutspil. Steen Jacobsen måtte til sidst modtage et Remis tilbud fra Ib Juhl, hvilket var udmærket set ud fra stillingen.

 

Det var en aften hvor ingen fra Læseforeningen 3 tabte et parti, 4 halve var det eneste vi afgav. Resultatet blev 6-2 til LF 3.

 

 

Mandag d. 15.11-21 skal LF 3  en tur ind til Nørregade og møde Frem 4 i 2. runde.