Kristian Burgaard triumferer i U14 til U-DM.

Bo.C.A. Juniors har kun eksisteret i 3 år og har allerede fået deres første individuelle Danmarksmester til et U-DM.

 

Det er Kristian Burgaard, der kan smykke sig med den fornemme titel efter et nervepirrende spændende forløb i U14-gruppen. I en gruppe der på forhånd tegnede som stævnets mest tætte. Noah Wahlgreen fra BMS var favorit med 1905 i rating foran 5 spillere, der lå mellem 1764 og 1716. Både Kristian og Mikkel Vihn Løftgaard hørte med i den gruppe af næstfavoritter, som vi forventede kunne spille med om titlen. Sidstnævnte har vist storform hele efteråret. Udover de 2 havde vi en outsider i Noah Skelbæk samt Christian Willumsen, Mathias Skow, Emil Skov, Nicolas Voldsgaard og prøvemedlem Huong Mai med på startlisten.

Allerede i 1 runde åbnede turneringen sig mere op, da Noah W. startede med at tabe til Clara Heiberg fra Frem. Burgaard kom heller ikke for heldig fra start med fik alligevel halet et vigtigt 1/2 point i land. Løftgaard smed ligeledes 1/2 point i runde 2, men ellers gjorde de 2 herrer rent bord, så efter 3 runder var de i spidsen på en 4-delt 1.plads inden de 2 afgørende runder søndag. De andre 2  spillere var Lukas Iskos og Alf Andries. Så de 2 topopgør i runde 4 hed Lukas mod Løftgaard og Burgaard mod Alf. Men det virkede som om, der stod for meget på spil, og ingen greb chancen for at komme alene i spidsen inden sidste runde, da begge partier endte remis. Dette betød man inviterede yderligere 2 spillere ind i det fine selskab, nemlig Noah Wahlgreen og Oscar Weiergang der nu nåede på omgangshøjde med gevinster i 4.runde. Så status var nu, at hele 6 mand stod lige på 3 point inden sidste runde. Parringer til sidste runde blev: Løftgaard mod Burgaard, Alf mod Lukas og Noah mod Oscar. Lidt træls for de 2 spillere fra Bo.C.A., der nu skulle ud i en intern dyst, hvor de begge brændte for at vinde, men samtidig risikerede at slukke drømmen for den anden. Inden runden så det ud til at Lukas og Burgaard ville have den bedste korrektion (en sammentælling af hvor mange point ens modstandere i turneringen har opnået) ved ligestilling, mens det stod klart at Noah og Oscar skulle ud og vinde for at have en chance for at hæve den store pokal. De næste timer blev et sandt drama, hvor der var flere af spillere, der næsten havde hænderne på pokalen, men på forunderlig vis endte det til sidst igen med at alle topopgør endte remis. Karl-Emil vandt i 5.runde og sluttede derfor også på 3,5 point. Det helt utrolige scenarie var sket, ud af feltets 20 deltagere havde vi nu end en 7-delt ligestilling i toppen af tabellen, som skulle afgøres på korrektion.  Her kunne Burgaard prise sig lykkelig over at klubkammerat Noah Skelbæk havde hentet 1,5 point i de sidste 2 runder bl.a. med et 1/2 point i sidste runde mod Daniel Tuk, hvilket betød han med det yderste af neglene sneg sig forbi Lukas. Løftgaards korrektion var en anelse bedre end Alf´s, hvilket gav ham 3.pladsen.

 

Et kæmpe stort TILLYKKE skal lyde herfra Kristian, du er en sand mester, der har arbejdet benhårdt for det. Så vildt imponerende at vinde en DM-titel efter kun at have spillet skak i godt 3. år.

 

Mikkel du havde fortjent det ligeså meget, men det blev desværre ikke din tur i denne omgang, men jeg er sikker på, at din tid nok skal komme. En 3.plads til DM er et fornemt resultat. En lille trøst er du nu er nr.1 i Danmark i 2006-årgangen efter denne turnering, og den udbygger du yderligere, når der skal bogføres fra vores klubturnering senere på ugen.

 

Noah S. igen en super flot turnering af dig, hvor du møder 3 af de 4 topseedede, men alligevel slutter turneringen med 2,5 point og som den Bo.C.A. der score klart bedst i forhold til forventet score i U14. Sammen med din ratinggevinst i klubturneringen på astronomiske 257 point skulle du lande på omkring 1629, hvilket katapulter dig ind i top 10 i 2006-årgangen.

 

Christian, Mathias, Emil og Nicolas I er alle sammen fint med i det hårde felt, der er til et DM. Det vigtigste er der er en udvikling i jeres spil, og det ses tydelig at det går i den rigtige retning, også kan I alle trøste jer med I kun har været max 2,5 point fra et danmarksmesterskab.

Huong det var rigtig spændende at følge dig, selvom du hidtil kun har optrådt inden for skoleskakken. Flot og modigt at melde sig til et DM med den ballast, og stærkt at gå derfra med 1,5 point.

 

Vi er mange der glæder os til at følge jer i fremtiden – stærkt gået drenge.

 

LMJ